13.09.17

Familjekvällar med program och mat för alla Share

Vasa svenska församling satsar i höst på barnfamiljer i form av tre stycken familjekvällar. Drivande motor bakom satsningen är ungdomsarbetsledare Piritta Pitkämäki Ihatsu.

– Med satsningen vill vi möjliggöra olika saker som familjer kan göra tillsammans. Jag upplevde att barnfamiljer kan ha många olika aktiviteter men sällan något som hela familjen kan göra tillsammans, säger Piritta Pitkämäki Ihatsu.

Det ordnas skilt program för småbarn, barn i skolåldern och vuxna. Kvällarna passar också bra för ensamstående föräldrar eller vuxna utan barn. Kvällarna avslutas med gröt och smörgås.

– Det går jättebra att fast ta tandborsten och göra kvällsrutinerna med barnen här. Då är barnen klara för sängen när familjerna kommer hem, tipsar Pitkämäki Ihatsu.

Familjekvällarna hålls klockan 18–20 i :

• Sundom prästgård 21.9 och 16.11

• Dragnäsbäcks kyrka 23.11

Datumen är valda så de infaller lite före barnbidraget betalas ut för att familjer som har det knapert med ekonomin på så sätt får en måltid mat gratis. Kvällarna är avgiftsfria men om man vill kan man betala en frivillig avgift för kvällsmaten, insamlade medel tillfaller församlingens missionsprojekt.

Specialinslag i november i Sundom är sång för hela familjen och i Dragnäsbäck får vuxna samtala med Ann-Sofi Carlsson som berättar om sin bok ”Inget har hänt”.

Familjekvallar A4 2017 08

Gå till "Nyheter"