Ungdomar och studerande

Vinden

Vinden är en öppet hus-verksamhet för tonåringar i Sundom prästgård, på Vinden. Det är träffar med fri samvaro och gott sällskap, gemensam andakt och servering av kvällsbit. För verksamheten ansvarar ungdomsarbetsledare i samarbete med verksamhetsledare.

• Vinden är öppen fredagar kl. 18–21. Pågår 22.9–24.11.

Mäkelä Heidi
ledande ungdomsarbetsledare, Vasa svenska församling
Telefon:+358 44 480 8340

Hjälpledarutbildning

I år finns två starttillfällen för höstens hjälpledarutbildning:

• ons 6.9 kl. 18.00 på Ungdomsbyrån och
  • tors 7.9 kl. 18.00 på Ungdomsbyrån.

Välj det som passar dig!

Anmälningar till hjälpledarutbildningen görs via en elektronisk anmälningsblankett.

Hjälpledarutbildningen är en verksamhet för konfirmerade ungdomar. Efter genomgången utbildning kan ungdomen fungera som ledare i församlingens verksamhet. Till innehållet hör att vara ledare i församlingen, på läger och i barnverksamheten, att leda lekar och hålla andakter.

Hjälpledarutbildningen inleds varje höst och sträcker sig över två terminer. Utbildningen sker främst på veckoslut, antingen som läger eller kursdagar. Undervisningen är över 40 timmar och kan på så sätt räknas som en kurs på andra stadiet.

Facebookgrupp

Vasa svenska församling har en egen facebookgrupp för dig som är ung, vuxen och bosatt i Vasa. Gruppen heter Ung vuxen i Vasa svenska församling.

Det här är en grupp för dig som är ung vuxen och av en eller annan orsak finns i Vasa. Kanske på grund av studier eller arbete. Utbyt tankar och funderingar, fråga och kom med idéer. Vi hoppas att den här gruppen skall nå dig som finns i Vasa och som gärna skulle ha en kristen gemenskap att finnas med i.

Brunch för Unga Vuxna

Brunch för Unga Vuxnaordnas en par gånger per termin. Vi träffas äter, pratar och håller andakt. Kom och träffa andra unga vuxna i Vasa. Anmälan via församlingens hemsida eller via evenemanget som skapas på Facebook på församlingens fb-sida.

Stick&Snack

Stick&Snack är stället där du får prata om det som känns viktigt samtidigt som du stickar, målar eller bara är tillsammans med andra. Syförening goes 2017... typ :) Välkommen med!

Speldagar!

Tillsammans med andra församlingar i Korsholms prosteri ordnar vi speldagar. Vi träffas, spelar brädspel och online spel, äter nåt och håller andakt. Besökarnas ålder brukar ligga mellan 13 och 30 år. Välkommen med!

Ungdomsarbetsledare på internatet!

Bor du på Yrkesakademins internat i Gamla Vasa och vill ha någon att prata med, eller spela spel och göra pyssel/hobbygrejer med? Ungdomsarbetsledare Sofia Böckelman finns i Gamlia varannan torsdag kl. 18–21 hela läsåret.

Barnombud

Vasa svenska församling barnombud är Terese Söderman (vik. ledare för barnverksamheten) och Solveig Wallin (församlingsrådets representant). Barnombuden är utsedda för åren 2017–2018 och deras främsta uppgift är se till att barn beaktas i alla beslut som fattas i församlingen.

Bockelman Sofia e
Mäkelä Heidi