Diakonimottagning

Församlingen finns till för dig. Då du upplever att du behöver stöd eller ditt liv känns speciellt jobbigt kan du kontakta någon av diakonerna eller diakoniarbetarna och beställa en tid för ett kravlöst samtal. Kanske känns det lättare efter ett samtal eller kanske träffas ni flera gånger, det beror på dig. Det här kostar ingenting för dig och det är inte heller någon speciellt lång väntetid du måste uthärda. Alla diakoner och diakoniarbetare har tystnadsplikt.

Själavård

Mottagningstider

Varje distrikt i Vasa har en "egen" diakon.
Sommartid juni–augusti är det mottagning endast på Vasaesplanaden 3E tisdagar kl. 9.30–11.

Centrum, Sunnanvik, Vasklot, Sandviken
Dragnäsbäck, Storviken, Hemstrand, Gerby-Västervik, nordväst om riksväg 8
Roparnäs, Gamla Vasa, Högbacken, Höstves, norr om motorvägen, öster om riksväg 8
Sundom
Brändö, Vikinga, Vöråstan

Streng Lena
ledande diakonitjänsteinnehavare, Vasa svenska församling
Telefon:+358 44 480 8360
Adress:Vasaesplanaden 3E, vån 2, 65100 Vasa
Streng Lena e

Centrum, Sunnanvik, Vasklot, Sandviken

Bäckman Anna-Mari
Telefon:+358 44 480 8361
Adress:Vasaesplanaden 3 E, 65100 Vasa
Mottagning på Vasaesplanaden 3E tisdagar kl. 9.30–11.

För invånare bosatta i Centrum, Sunnanvik, Vasklot och Sandviken.
Korin Anna Mari

Dragnäsbäck, Storviken, Hemstrand, Gerby-Västervik, nordväst om riksväg 8

Bjurbäck Anne
diakoniarbetare, Vasa svenska församling
Telefon:+350 44 480 8362
Adress:Gerbyvägen 27, 65230 Vasa
Mottagning i Dragnäsbäcks kyrka fredagar kl. 9.30–11.

För invånare bosatta i Dragnäsbäck, Storviken, Gerby-Västervik, Hemstrand och Skogsberget.

Bjurback Anne e

Blomqvist Susanne
diakoniarbetare, Vasa svenska församling
Telefon:+358 44 480 8363
Adress:Kungsvägen 1, 65320 Vasa
Mottagning i Roparnäs kyrka tisdagar kl. 9.30–11.

För invånare bosatta i Roparnäs, Vapenbrödrabyn, Kilskiftet, Bobäck, Orrnäs, Melmo, Aspnäs, Korsnäståget, Gamla Vasa, Runsor, Höstves och Högbacken.

Blomqvist Susanne e

Sundom

Borg Kerstin M
Telefon:+358 44 480 8364
Adress:Skutnäsvägen 6, 65410 Sundom
Mottagning i Sundom prästgård torsdagar kl. 9.30–11.

För invånare bosatta i Sundom.

Borg Kerstinjpg e

Brändö, Vikinga, Vöråstan

Tast Luisa
Telefon:+358 44 480 8366
Adress:Kaptensgatan 14-16, 65200 Vasa
Mottagning i Brändö församlingsgård tisdagar kl. 9.30–11.

För invånare bosatta i Brändö, Vikinga och Vöråstan.

Tast Luisa e

Själavård och förbön

Själavård är att hjälpa, stöda och trösta en människa i alla livsskeden. Att hjälpa henne i glädje och i sorg.

Jesu kärlek är utgångspunkten då vi stöder och tröstar varandra. Vi gör det genom att lyssna, samtala och bara finnas till hands.

Förbön

Vi tror på Gud som en bönhörande Gud som älskar sin skapelse. Vi vill gärna be med dig och för dig. Gud bryr sig om dig och ditt välbefinnande, här i tiden och i evigheten. När vi kommer till honom i bön, i Jesu namn, tar Han emot oss med öppna armar. Bibeln säger att han förmår göra långt mycket mer än allt vi ber Honom om!

Det finns inget elitlag när det kommer till bön, vi står alla på samma nivå inför Gud, däremot gör bibeln det klart för oss att det är mer kraftfullt att be tillsammans.

”Ropa till mig på nödens dag, så skall jag rädda dig, och du skall ära mig.”
Ps.50:15

Hembesök

Om du inte längre kan ta dig till församlingens verksamhet har diakoniarbetarna en möjlighet att besöka dig i ditt hem eller på sjukhus.

Själavård

Sidan uppdaterad 14.10.2016 kl. 15:06 av Johanna Backholm