Kvinnoweekend

fr 5.4 kl. 17.30 - lö 6.4 kl. 17.00

Kvinnoweekend Alskathemmet

Anmäl dig här

Njut av musik, andakt, Ionamässa, workshopar, bastubad, god mat och vägledning av Yvonne Terlinden med temat Förnöjsamhet

Yvonne Terlinden är familjeterapeut och präst. Så här tänker hon om förnöjsamhet:

"Förnöjsamhet är en livshållning som balanserar mellan rastlös ambition och lättja, mellan ett otämjt habegär och osunt förnekande av egna behov, mellan självtillräcklighet och självutplåning. Förnöjsamheten frigör tacksamhet och lovsång, den är uttryck för förtröstan och förtroende. Tillsammans funderar vi på hur vi kan odla förnöjsamhet, och vad det har för betydelse för oss själva, kyrkan och världen."

I weekenden medverkar också Hanna Jern, Nanna Rosengård m.fl.

Pris: 60 euro / 50 euro (studerande, arbetssökande, vårdlediga och sjukpensionärer)

Anmälning till weekenden senast 27.3.

Preliminärt program:

17.30 - Drop in och inkvartering
18.00 Kvällsmat
19.00 Välkommen!
19.15 Förnöjsamhet, Yvonne Terlinden
20.00 Ionamässa
Efter mässan valfritt program: Lovsång & förbön, bastubad, nattmat & samtal

8 - 9 Frukost
09.00 Sing in och morgonandakt
09.30 Förnöjsamhet, Yvonne Terlinden
12.00 Lunch
14.00 Workshopar:

1. För att vi ska mötas, Yvonne Terlinden. Vad är det som gör det svårt att mötas? Vilka är goda relationers grundpelare och hur kan vi stärka dem? Med utgångspunkt i forskning kring lyckliga relationer samtalar vi om situationer där vi skulle vilja mötas och bli mötta.

2. För hjärtats bön, Johanna Levälahti. För hjärtats bön är Guds väsen och vår position i förhållande till Gud centrala element. Jesus har öppnat vägen och när vi vilar i hans verk kan vi leva i en uppriktig, hjärtats gemenskap med Herren. Utgångspunkten är att Gud är trofast och kallar oss till gemenskap (1 Kor 1: 9).

3. För en god känsla i kroppen, Bettina Backström-Widjeskog. Vi fokuserar på att skapa en mjuk och lugn känsla i kroppen genom välgörande rörelser för axlar och rygg samt enkla men djupgående töjningar. Då kroppen kan slappna av kan också tankarna slappna av. Mjuka kläder, extra tröja/sockor och gympamatta behövs.

4. För handens och ögats glädje (vi gör en ljuslykta), Anki Hoxell. Vi gör en ljuslykta med makrameknutar av bomullsgarn och återanvända glasburkar. Ta med en egen 1-3 liters glasburk!

15.30 Afternoon tea med salt & sött
16.00 Förnöjsamhet, avslutande samling med Yvonne Terlinden

Kvinnoweekenden ordnas som ett samarbete mellan Vasa svenska församling och Förbundet Kyrkans ungdom.

Ytterligare information:
Hanna Jern, 044 480 8327 eller Maria Edman på KU:s kansli, 045 234 8073.

Vasa svenska församling

tf. kaplan, Centrumområdet