Aftonmusik

on 12.6 kl. 19.30

Aftonmusik Trefaldighetskyrkan

Katariina Korkman, sång, Valtteri Tuomisto, sång och Suvi Koivisto, orgel och piano

Program:

G. B. Pergolesi:
Stabat mater
Stabat mater dolorosa
O quam tristis et afflicta

Georg Friedrich Händel:

Virsi 170
Virsi 979

Artisterna:

Diplomoperasångerska, mus. mag. Katariina Korkman avslutade sina studier i Folkwang-musikhögskolan i Essen med högsta konstnärliga examen i sång. Flera operaroller. Redan som 18-åring konserterade hon både i hemlandet och utomlands. Korkman är kantor i Trefaldighetskyrkan i Vasa och musikkritiker i tidningen Pohjalainen. Hon är också körledaren av manskören Vox Luminum.

Valtteri Tuomisto började sina musikstudier år 1994 vid Kuula-institutet i Vasa med piano som huvudinstrument. Förutom att spela piano studerade han också violin och klassisk solosång vid Kuula-institutet. Som elev av musikklasserna i Vasa var musik också starkt närvarande under hela grundskolans tid.

Kyrkomusikstudier i ämnesgruppen för kyrkomusik i Sibelius-Akademin vid Konstuniversitetet i Helsingfors började år 2007. Kyrkomusikstudierna ingår bland annat orgel- och pianospel, klassisk solosång och kördirigeringsstudier. I Sibelius-Akademin genomfört han också pedagogiska studier för instrumentlärare. Han utexaminerade som kantor och musikmagister i juni 2014

Sedan hösten 2014 har han tjänstgjort som vikarierande kantor i Vasa finska församling. Invid kantorns arbete har Valtteri fortsatt sina vokalstudier vid Kuula-institutet under ledning av diplomopersångare, A-kantor Katariina Korkman. Under dessa vokalstudier har han gjort sig förtrogen med att sjunga som kontratenor. I privata lektioner under ledning av kontratenor Teppo Lampela och sopran Virve Karén har han också fått undervisning om sjunga som kontratenor.

Suvi Koivisto on Vaasassa asuva muusikko, joka valmistui Sibelius-Akatemiasta kirkkomusiikkiosastolta musiikin maisteriksi vuonna 2007 pääaineenaan urkujensoitto. Hän suoritti pianopedagogin tutkinnon Savonia AMK:ssa vuonna 2009. Tällä hetkellä Koivisto toimii Isonkyrön seurakunnan kanttorin virassa. Koivisto tekee paljon yhteistyötä konsertoiden niin laulajien ja soittajien kuin kuorojen (mm. sekakuoro Sirpaleet ja Pohjan miehet) kanssa pianistina ja urkurina.

Fritt inträde!

kantor