on 19.6 kl. 19.30

Jimi Järvinen och Arto Ristolainen, orgel

På grund av sjukdom uppträder Tuoma Laatu inte i Aftonmusiken 19.6. Organist Jimi Järvinen ersätter honom och ger en samkonsert tillsammans med kantor, organist Arto Ristolainen. I programmet verk av Prokofjevie och Bach.

Trefaldighetskyrkan 19.6 kl. 19.30. Fritt inträde!

Artisterna:

Jimi Järvinen kommer från en musikalisk familj och började studera orgelspel som 8-åring under Arto Ristolainens ledning. Senare har han undervisats av Mikael Heikius och Kalevi Kiviniemi. Sin orgeldebutkonsert höll han som 14-åring i Trefaldighetskyrkan. Sin debut utomlands höll han i Spanien, när han som 15-åring konserterade i Madrid i katedralen Almudena. Järvinen har även spelat i Notre Dame katedralen.

Arto Ristolainen (s. 1970) valmistui musiikinmaisteriksi Kuopion Sibelius-Akatemista syksyllä 1997. Urkujensoiton A-tutkinnon hän soitti syksyllä 1998 opettajanaan Jaana Ikonen. Lisäksi Ristolainen on suorittanut urkuimprovisaatiosta korkeimman mahdollisen tutkinnon Suomessa parhain arvosanoin opettajinaan Olli Linjama, Mikko Korhonen ja Kaj-Erik Gustafsson. Hän on osallistunut useiden mestarien mestarikursseille mm. Wolfgang Rübsam, Günther Kaunzinger, Ludger Lohman, Peter van Dijk, Kari Jussila ja Rudolf Lutz. Hän on toiminut vuodesta 1999 Vaasan suomalaisen seurakunnan urkurina. Arto Ristolainen on konsertoinut Ruotsissa, Virossa ja Suomessa useilla paikkakunnilla suomessa urkurina sekä solistina, että eri laulajien ja kuorojen ja muiden instrumenttien kanssa.  Ristolainen on tehnyt radionauhoituksen Suomen yleisradiolle ja omakustanne cd- levyjä Jari Parviaisen kanssa sekä osallistunut useampiin levyprijekteihin.

Arto Ristolainen

kantor