on 10.7 kl. 19.30

Monica Heikius, sång och Sixten Enlund, orgel

Program:

Johann Sebastian Bach (1685 - 1750):
Preludium et Fuga in C BWV 547

Johann Sebastian Bach  (1685 - 1750):
Tryggt kan lammen gå till vila BWV 208

Felix Mendelssohn-Bartholdy (1809 - 1847):
Sonata in B Opus 65:4
1. Allegro con brio
2. Andante religioso
3. Allegretto
4. Allegro maestoso e vivace

Gabriel Fauré (1845 - 1924):
Bön (En prière)

Wolfgang Amadeus Mozart (1756 - 1791):
Fantasie in f-moll/F-dur KV 594
Ora pro nobis, ur Regina coeli KV 108                                                  Laudate dominum KV 339

Om artisterna:

Monica Heikius arbetar som kantor i Vasa svenska församling. Hon har avlagt diplom-examen i sång år 2003 vid Konservatoriet i Uleåborg under Elisa Leutonens ledning. Heikius har även deltagit i en sommarkurs i sång under Anitta Rantas ledning. Under Irina Gavrilovic ledning har hon sjungit i mästerkursen Laulun kesäakatemia i Kangasniemi. Hon har senast deltagit i Björn Blomqvists mästerkurser.

Heikius har uppträtt med solokonserter, i TV-gudstjänster och sjungit som solist i bland annat Lars-Erik Larssons ”Förklädd Gud”, Händels ”Messias”, Mendelssohns ”Lobgesang”, Donizettis ”Requiem” samt Vivaldis ”Gloria”. Heikius har uppträtt med bland annat Vasa stadorkester, Wasa Sinfonietta och Akademiska orkestern vid Åbo Akademi samt Vasa svenska församlings Ungdomsorkester.

Monica Heikius

Sixten Enlund (f. 1955), director musices, är kantor i Johannes församling i Helsingfors. Han har fått sin utbildning vid Sibelius-Akademin, där han avlade diplomexamen i orgelspel under ledning av Enzio Forsblom.  Han fortsatte sina studier vid Musikhochschule Lübeck 1978, vid Internationale Zomeracademie voor Organisten i Haarlem 1981 och privat för Sándor Margittay i Budapest.

Sixten Enlund gav sin debutkonsert i Finlandiahuset 1980 och har konserterat i Finland, Sverige, Danmark, Island, Estland, Tyskland och Österrike samt spelat in flera skivor. Som kördirigent har han lett bl.a. Muntra Musikanter och Chorus Sanctae Ceciliae. Enlund har varit medlem av Nordiska kyrkomusikrådet 1991-2000, varav de fyra sista åren i egenskap av president. Sixten Enlund verkar även som konsult i orgelbyggnadsfrågor. Han är sedan 2018 ordförande för Delegationen för orgelärenden vid Kyrkostyrelsen.

Sixten Enlund

kantor