Doputställning

ti 30.7 kl. 10.00 - kl. 18.00

Doputställning Trefaldighetskyrkan

I utställningen visas församlingsmedlemmars dopkoltar, samt övrigt material som hör ihop med dopet.

Dopkoltarna har lånats ut av församlingsmedlemmar och också anställda har grävt i sina gömmor.

Den äldsta dopkolten är åtminstone från år 1908, den kan vara äldre. Den har tillhört Maire Vuorio och har lånats ut till utställningen av nuvarande ägare Marja Ehrnrooth, som var Maire Vuorios väninna och hittade kolten när boet tömdes. De nyaste koltarna är från år 2005 och är stickade till ett tvillingpar. I samlingen finns både stickade och sydda klänningar, i bomull och i silke. Tre av dopkoltarna har broderade namn i fållen.

Doputställningen kommer att kompletteras med en virtuell doputställning på sidan vasasvenskaforsamling.fi/livets-fester/doputstallning

informatör
Skolhusgatan 26 A, vån. 2

Webb, trycksaker, mediakontakt, sociala medier