Sorgbearbetning

ti 8.10 kl. 18.00

Brändö församlingsgård

Kurs för bearbetning av förluster såsom dödsfall, skilsmässa, separationer samt problem i relationer till exempelvis föräldrar, barn, vänner och kolleger.

I kursen kan olika typer av förluster såsom dödsfall, skilsmässa/separationer samt annan relationsproblematik exempelvis till föräldrar, barn, vänner och kolleger bearbetas. Själva kursen hålls tisdagar under tiden 24.9-19.11.2019 i huvudsak kl 18-20. Uppehåll vecka 42, 15.10) Ett par samlingar kan räcka ca 3 timmar.

Under kursen gör deltagarna upp ett förlustdiagram över förluster under sitt liv. Av dessa väljs en som man fokuserar på under kursen. I kursen ingår 8 samlingar.

Inför kursen skall man läsa boken "Sorgbearbetning - Ett handlingsprogram för känslomässig läkning vid dödsfall, separationer och andra förluster", skriven av John W James & Russell Friedman. Den kan köpas för 20 € vid infotillfället (rekommenderas) eller lånas av församlingen. Vid behov kontakta Anders Lundström, 044-4808323. Boken faktureras då kursen inletts. Kursen i sig är kostnadsfri.

Anmälan via www.vasasvenskaforsamling.fi. 3.9-18.9. En skild anmälningslänk öppnas i september eller till pastorskansliet under samma tid, tel. 06-3261309.

Ett informationstillfälle för den som vill få mer kunskap om sorg och som vill höra mer om metoden inför höstens sorgbearbetningskurs hålls 3.9.2019 kl 18 i stora församlingssalen.

Vasa svenska församling

ti 1.10 kl. 18.00