Aftonmusik

on 3.6 kl. 19.30
Grön illustrerad flygel. Text: Aftonmusik. Kyrkan i Vasa.
Trefaldighetskyrkan

Aurora Heikius, violin och Jimi Järvinen, piano och orgel.

Konserten strömmas också på finska församlingens Youtubekanal samt sänds i Sundom tv på kanalplats 951.

Fritt inträde!

Program:

J. S. Bach: Partita no. 2 in d minor, S. 1004

J. S. Bach: Sarabanda, Giga

W. A. Mozart: Violin sonata no. 21 in e minor, K. 304

J. Sibelius: Romance, Op. 78. No. 2

J. M. Widor: Allegro

B. H. Crusell: Marssi (sov., arr. J. Järvinen)

G. Rossini: Guillaume Tell (sov., arr. J. Järvinen)

Om artisterna

Aurora Heikius började ta violinlektioner som sexåring vid Kuula-institutet i Vasa, där hon senare även studerade musikteori. Efter att ha blivit student från Vasa övningsskolas gymnasium år 2016 flyttade Heikius till Åbo för att studera till musikpedagog vid Åbo yrkeshögskola. Under dessa fyra år studerade hon violinspel under ledning av Alexandre Vinnitski. Heikius avlade sin B-examen i violinspel och blev utexaminerad musikpedagog våren 2020.

Jimi Järvinen (f.1 996) kommer från en musikalisk familj och började studier i orgelspel som 8-åring under Arto Ristolainens ledning. Senare har han undervisats av Mikael Heikius och Kalevi Kiviniemi samt Vincent Dubois och Johann Vexo, organister i Notre Dame-katedralen i Paris. Järvinen började sin karriär redan tidigt, genom att vikariera i olika församlingar sedan 11-års ålder. Sin orgeldebutkonsert höll han som 14-åring i Trefaldighetskyrkan. Sin debut utomlands höll han i Spanien, när han som 15-åring konserterade i Madrid i katedralen Almudena.tomlands har Järvinen gett konserter i Sverige, Tyskland, Ungern och Frankrike.

Järvinen konserter aktivt både som solist och tillsammans med olika körer och orkestrar. Han har även verkat som oranist i Lapua domkyrka. För tillfället fungerar han som konstnärlig ledare för Lapuan Urkufestivaali.

kantor
Skolhusgatan 26 A, vån. 3