Aftonmusik

on 15.7 kl. 19.30
Onni och Anna-Maaria Varonen spelar cello. De ser glada och nöjda ut.
Trefaldighetskyrkan

Celloduo Varonen spelar klassisk musik från 1600-talet, andliga sånger samt duons egna verk.

Celloduo Varonen består av cellisterna och makarna Anna-Maaria och Olli Varonen. Celloduon debuterade sommaren 2000 vid en konsert arrangerad av Finlands ambassad i Budapest och har sedan dess framträtt vid ett hundratal konserter i hemlandet och i Sverige, Tjeckien, Ungern, Spanien, Estland och Senegal.

Duon har gett ut fyra CD-skivor och en skiva tillsammans med Jaakko Löytty. Konserten i Trefaldighetskyrkan är en del av 20-års festkonsertserien och i programmet ingår klassisk musik från 1600-talet, andliga sånger samt duons egna verk.

Fritt inträde till konserten!

Om artisterna

Anna-Maaria (f. 1978) studerade vid Jyväskylä yrkeshögskola och fortsatte sina studier vid Liszt-akademin i Budapest under prof. L. Mezöns ledning. Anna-Maaria har konserterat tillsammans med flera kammarmusikensembler och hennes framföranden har spelats in såväl för radio som på CD-skiva. Förutom i hemlandet har Anna-Maaria konserterat i Ungern, Tjeckien, Frankrike, Spanien och Ryssland. Anna-Maaria arbetar också som en samfundsmusiker.

Olli (f.1965) studerade i  Sibelius-akademins ungdomsavdelning under ledning av S. Kimanen och S. Laamanen. Även G. och C. Szilvay och deras Helsingfors Juniorstråkar har haft ett stort inflytande över Ollis musikaliska utveckling. Vid Liszt-akademin i Budapest studerade Olli för prof. E. Banda och avlade där sitt diplom med högsta betyg. Olli har givit konserter i 14 länder. Hans framträdanden har spelats in på 11 CD -skivor.

G. P. Telemann: Kanon (in G)

F. Couperin (1668-1733):

Serier för två cello

Prelude
Air
Sarabande
Chaconne
Le-je-ne-scay quoy

L. Boccherini (1743-1805):

Sonat för två cello  (in C)

Allegro moderato
Largo