Morgondop

lö 19.9 kl. 10.00 - lö 19.9 kl. 18.00
En präst välsignar en liten flicka framme i en kyrka. Flickan står på golvet framför prästen.
Trefaldighetskyrkan

Anmäl dig här

Morgondop är ett trevligt och festligt tillfälle där man kan låta döpa sitt barn.

Enklare än så här kan det knappast vara att ordna dop.

Barnet som döps får vara litet eller lite äldre, alla är välkomna. Ta gärna med nära och kära för att fira denna glada fest.

Fotograf Camilla Andersson är på plats och tar bilder ifall ni så önskar. Efter dopet får ni njuta av dopkaffet som församlingen bjuder på. Under Morgondopet sjunger vi bekanta barnpsalmer.

Under dopet kan barnet vara klätt i släktens dopkolt, vanliga kläder eller en dopkolt som man får låna av församlingen.

Om åtminstone den ena av föräldrarna hör till kyrkan kan barnet döpas. Om barnet är över 12 år räcker det med båda vårdnadshavarnas godkännande för dopet, men om hen har fyllt 15 år ska hen få dopundervisning före dopet.

Barnet som döps ska ha två konfirmerade faddrar som hör till den evangelisk-lutherska kyrkan. Om ni har svårt att hitta faddrar kan kyrkoherden utfärda att det räcker med en fadder. Om detta avtalas skilt.

Förhandsanmälan till morgondopet under tiden 22.6-31.8 via webben.

Förfrågningar: Pastorskansliet, 06 326 1309 eller församlingspastor Patrica Strömbäck, 044 480 8326.

Morgondopet ordnas i samarbete med Vaasan suomalainen seurakunta.

Sundom, Vasa svenska församling

församlingspastor