Etnisk matlagningskväll - Blinier och borsjtj under bar himmel

fr 4.12 kl. 17.00
Glas med rödbetssoppa i sig.
Brändö församlingsgård

Anmäl dig här

Vi sjunger de Vackraste Julsångerna, äter borsjtj-soppa och steker blinier tillsammans under en ryskinspirerade matkväll utomhus vid Brändö församlingshem. Förhandsanmälan senast 2.12.

Vi bekantar oss med den rysk kulturen och mattraditionen. Vi får också höra om Finska Missionssällskapets arbete där. Vi kokar tillsammans och lär känna varandra. Vi sjunger från De vackraste julsångerna och vågar oss kanske på en rysk dans. Vi pratar främst svenska, men kan översätta till finska och engelska vid behov. Vi befinner oss främst utomhus och följer de rådande coronarestruiktionerna. Kvällen förverkligas med understöd från Svenska Kulturfonden. Det kostar inget att delta utan en frivillig avgift samlas in till förmån för Finska Missionssällskapets arbete i Ryssland.

Uppgifterna i anmälningsblanketten används av arrangörerna för att hålla kontakt med deltagarna. Uppgifterna raderas ur registret efter att kurstillfällena har hållits.

Stanna hemma om du har förkylningssymptom.

Ansvarspersoner Anna-Lena Särs och Jessica Emaus.

Vasa svenska församling

Tag kontakt