Aftonmusik

on 6.7 kl. 19.30

Trefaldighetskyrkan

Anu Keski-Saari, cello, Karolin Wargh, orgel och piano.

PROGRAM

Felix Mendelssohn (1809-1847): Prelude and Fugue in c-minor Op.37 No.1 


Gabriel Fauré (1845-1924): Élégie Op. 24


Maurice Duruflé (1912-1986): Prélude et Fugue sur le nom d´Alain


Philip Glass (1937-): Songs and Poems for Solo Cello

Song I

Song IV

Song V

 

Claude Debussy (1862-1918): Sonate pour Violincelle et Piano

I. Prologue

II. Sérenade Et Finale

III. Finale

 

Anu Keski-Saari


Anu Keski-Saari tog examen som cellopedagog från Musikakademin i Åbo 2008 och avslutade sedan sina masterstudier vid Swedish National Orchestra Academy vid Göteborgs universitet. Keski-Saari har uppträtt som orkestermusiker i olika orkestrar i Finland, såsom Vasa stadsorkester, Villmanstrands stadsorkester, Tammerfors filharmoniker, Åbo filharmoniska orkester, Lapplands kammarorkester och Pori Sinfonietta, och har uppträtt i olika kammarmusikensembler och i soloprojekt. Pedagogik och celloundervisning är en stor passion för Keski-Saari och sedan 2017 arbetar hon som cellolärare i Jakobstad, där hon också bor med sin sambo och sin lilla dotter.

 

Karolin Wargh


Karolin Wargh har en examen i kyrkomusik från yrkeshögskolan Novia i Jakobstad med orgel som huvudinstrument och en musikpedagogexamen från Svenska Yrkeshögskolan med piano som huvudinstrument. Wargh valdes till ”Årets kantor 2019” av Finlands kantor-organistförbund, bl.a. för sitt orgelpedagogiska arbete bland barn och unga.  

Wargh bor i Vasa och tjänstgör som kyrkomusiker i Vasa svenska församling sedan hösten 2020, samt undervisar i piano- och orgelspel i Vasa och Korsholm. Wargh framför även kammarmusik av olika slag, mestadels med olika körer. Wargh har deltagit i mästarkurser i både piano och orgelspel och har hållit orgelkonserter i Finland och Sverige. Wargh har även ett flertal gånger deltagit i en internationell barockorgelkurs vid Leufsta bruk i Sverige. 

  • Musik Musik

Öppna länk i ny flik


Arrangör

Vähänkyrön seurakunta