Aftonmusik

on 13.7 kl. 19.30
aftonmusik

Trefaldighetskyrkan

Monica Heikius, sång, Mari Renvall, sång, Dan Lönnqvist, orgel. Fritt inträde!

Cesár Franck (1822-1890)                 Pièce Héroïque

Giuseppe Ramella (1870-1940)        Salve Regina a 2 voci

Max Reger (1873-1916)                    Befiehl (1902)

Cesár Franck (1822-1890)                 Andantino

Felix Mendelssohn (1809-1847)        Zion streckt ihre Hände aus, op. 70 nr. 2 (ur Elias) ´

Felix Mendelssohn (1809-1847)        Psalm 95, Denn in seiner Hand ist, op. 46

Felix Mendelssohn (1809-1847)        Ur 3 motetter op. 39: nr. 3 - Wohin habt ihr Ihn getragen?

Felix Mendelssohn (1809-1847)        Ich harrete des Herrn, op. 52 (Lobgesang)

Johann Sebastian Bach (1685-1750) Ur "Das Musikalische Opfer" - Ricercare 6 voci

MEDVERKANDE

Mari Renvall föddes i Jyväskylä. Hon utexaminerades 1997 till pianopedagog från Keski-Suomen konservatorio, där hon under åren 1996-2001 arbetade som ackompanjatör. År 2019 utexaminerades hon till kantor från Yrkeshögskolan Novia. Hon fortsätter sina studier i sångpedagogik vid Centria Ammattikorkeakoulu. Renvall vikarierar som kantor i Vasas svenska och finska församlingar, samt har arbetat som kantor i Vasa fängelset sedan 2017. Hon har uppträtt år 2018 som altsolist i Mozarts Requiem i Munsala kyrka och Pergolesis Stabat Mater i Trefaldighetskyrkan i Vasa. Påsken 2021 sjöng hon som altsolist i Alessandro Scarlattis Stabat Mater i Vasa.

Dan Lönnqvist avlade musikmagistersexamen och A-examen i orgelspelning vid SibeliusAkademins kyrkomusikavdelning. År 1987 gav han sin debutkonsert i Helsingfors Domkyrka. Hans lärare i orgelspel var Folke Forsman. Dan Lönnqvist har kompletterat sin solistiska utbildning utomlands under ledning av professorerna Hans Fagius (Stockholm), Jon Laukvik (Stuttgart) och professor Jacques van Oortmerssen (Amsterdam).
Lönnqvist har konserterat förutom i de nordiska länderna även i Tyskland, Italien, Luxemburg, Schweiz, Estland, Lettland, Litauen, Polen, Tjeckien samt USA (National Cathedral). Lönnqvist fungerar överlärare vid Yrkeshögskolan Novia musikutbildning i Jakobstad och ansvarar där för kyrkomusikutbildningen. Han har fungerat som lärare vid mästarkurser i Sverige, Norge, Polen och Italien. Som en del av sin tjänst är han ordförande för den Finlandssvenska Instrumentfonden som utlånar värdeinstrument till begåvade ungdomar.

Monica Heikius arbetar som kantor i Vasa svenska församling. Hon har avlagt diplomexamen i sång år 2003 vid konservatoriet i Uleåborg under Elisa Leutonens ledning. Heikius har även deltagit i en sommarkurs i sång under Anitta Rantas ledning.

• Musik Musik

Öppna länk i ny flik