Pilgrimsvandring utgående från frälsarkransen

lö 30.9 kl. 13.00
Hand som håller i ett armband med olikfärgade pärlor. I bakgunden en väg och skog.

Trefaldighetskyrkan

Pilgrimsvandring längs Vasas vackra stränder. Vi inleder med andakt i Trefaldighetskyrkan. Vandringen slutar vid Fyrstenen i Gamla hamn. Därifrån åker vi kollektitrafik tillbaka till centrum.

Vi inleder med en kort andakt och info i Trefaldighetskyrkan. Efter det går vi i lugn takt längs stranden till Fyrstenen i Gamla hamn. Under vandringen grunnar vi på skapelsen och hållbarhetsfrågor utgående från frälsarkransen.

Vi håller ett par längre pauser då det finns möjlighet att äta medhavd matsäck. Från fyrstenen går vi till busshållplatsen vid Kanalvägen i Gamla hamn och åker tillbaka till stan med kollektivtrafik (Lifti linje 7). Deltagarna betalar själva sina bussresor.

Beroende på i vilken takt vi promenerar så är vi tillbaka i Vasa centrum vid fem-sextiden.

Vandringen är ungefär sju till åtta kilometer lång. Det finns möjlighet att förkorta promenaden genom att åka tillbaka till stan med buss från Bragegården, Sunnanvik eller Batteriudden. Det går också bra att ansluta till vandringen under färden. Kontakta i så fall endera vandringsledare i förväg.

Pilgrimsvandringen ingår i Hållbarhetsveckan Österbotten. Vandringsledare är Anna-Karin Lärka och Johanna Backholm.

  • Vuxna Vuxna
  • Gudstjänster och samlingar Gudstjänster och samlingar

Öppna länk i ny flik


Tag kontakt

kommunikatör
Rådhusgatan 13, vån. 3
65100 Vasa

Webb, trycksaker, mediakontakt, sociala medier. Medlem i församlingens miljöteam och samfällighetens miljöarbetsgrupp.

församlingssekreterare
Rådhusgatan 13, vån. 3
65100 Vasa

Kyrkoherdens sekreterare, sekreterare i församlingsrådet. Miljöansvarig i Vasa svenska församling och medlem i församlingens miljöteam samt samfällighetens miljöarbetsgrupp.