Vägkyrka

ons 26.6 kl. 9.00 – 17.00
Röd tegelkyrka i en lummig park. Text; Vägkyrka.

Trefaldighetskyrkan

Håll en paus och njut av stillheten, skönheten och det heliga. Trefaldighetskyrkan är öppen tisdag–fredag 11.6–9.8 klockan 9–17.

Håll en paus och njut av stillheten, skönheten och det heliga. Trefaldighetskyrkan är öppen tisdag–fredag 11.6–9.8 klockan 9–17. Tvåspråkig andakt torsdagar klockan 13, guide Fred Svenlin.

Tre utställningar i kyrkan

Under sommaren finns tre olika utställningar till påseende i Trefaldighetskyrkan. I aulan förevisas Kyrkans Utlandshjälps utställning Torsdagar i svart under tiden 11.6–7.7. Utställningen bygger på bildväven Vattenfallet av solidaritet och motstånd (Waterfall of Solidarity and ResistanceÖppna länk i ny flikÖppna länk i ny flik) och består av sex roll-ups samt en bok i vilken tygbilder från olika håll i världen som ingår i väven, presenteras. Kyrkornas världsråds kampanj Torsdagar i svartÖppna länk i ny flikÖppna länk i ny flik motsätter sig sexuellt och könsrelaterat våld.

Fyra roll-ups i en aula.
Fyra av de sex roll-ups som ingår i utställningen Torsdagar i svart.

I kyrksalen presenterar Herättäjäjuhlat en utställning med stickade verk kallad Siunaavia silmukoita 4.7–9.8. Textilkonstnär Henna Mantere och prost Arja Majuri har sammanställt kyrksockor, diakonivantar och andra stickningar som förverkligats i olika församlingar.

I kryptan kan man fram till och med 1.9 beundra fotografier tagna av finska församlingens fotoklubbs medlemmar.

  • Vuxna Vuxna

Öppna länk i ny flik