Vägkyrka

fre 28.6 kl. 9.00 – 17.00
Röd tegelkyrka i en lummig park. Text; Vägkyrka.

Trefaldighetskyrkan

Håll en paus och njut av stillheten, skönheten och det heliga. Trefaldighetskyrkan är öppen tisdag–fredag 11.6–9.8 klockan 9–17. Tvåspråkig andakt torsdagar klockan 13, guide Fred Svenlin.

Tre utställningar i kyrkan

Under sommaren finns tre olika utställningar till påseende i Trefaldighetskyrkan. I aulan förevisas Kyrkans Utlandshjälps utställning Torsdagar i svart under tiden 11.6–7.7. Utställningen bygger på bildväven Vattenfallet av solidaritet och motstånd (Waterfall of Solidarity and ResistanceÖppna länk i ny flikÖppna länk i ny flik) och består av sex roll-ups samt en bok i vilken tygbilder från olika håll i världen som ingår i väven, presenteras. Kyrkornas världsråds kampanj Torsdagar i svartÖppna länk i ny flikÖppna länk i ny flik motsätter sig sexuellt och könsrelaterat våld.

Fyra roll-ups i en aula.
Fyra av de sex roll-ups som ingår i utställningen Torsdagar i svart.

I kyrksalen presenterar Herättäjäjuhlat en utställning med stickade verk kallad Siunaavia silmukoita 4.7–9.8. Textilkonstnär Henna Mantere och prost Arja Majuri har sammanställt kyrksockor, diakonivantar och andra stickningar som förverkligats i olika församlingar.

I kryptan kan man fram till och med 1.9 beundra fotografier tagna av finska församlingens fotoklubbs medlemmar.

• Vuxna Vuxna

Öppna länk i ny flik