Pilgrimsvandring utgående från frälsarkransen

lör 28.9 kl. 13.00
Armband med olika färgers pärlor i en hand.

Trefaldighetskyrkans krypta

Pilgrimsvandringen erbjuder en paus från vardagens brus. Vi vandrar från Trefaldighetskyrkan till Brändö kyrka och vidare till Gerby församlingshem. Vi inleder med en kort andakt i Trefaldighetskyrkans krypta. Egen matsäck med.

Pilgrimsvandringen inleds med en kort andakt och info i Trefaldighetskyrkans krypta. Efter det går vi i lugn takt längs stranden via universitetsstranden till Brändö kyrka där vi stillar oss en stund och reflekterar över skapelsen och hållbarhetsfrågor utgående från frälsarkransen. Från Brändö kyrka vandrar vi vidare längs stränderna till Gerby församlingshem.

Beroende på deltagarnas önskemål och väder så äter vi den medhavda matsäcken antingen vid någon rastplats eller vid slutmålet.

Från Gerby åker vi tillbaka till stan med kollektivtrafik (Lift linje 1, 2 eller 4). Deltagarna betalar själva sina bussresor. Beroende på i vilken takt vi promenerar så är vi tillbaka i Vasa centrum vid fyra-femtiden.

Vandringen är ungefär sju kilometer lång.

Pilgrimsvandringen ingår i Hållbarhetsveckans program. Vandringsledare är Anna-Karin Lärka och Johanna Backholm.
  • Gudstjänster och samlingar Gudstjänster och samlingar
  • Vuxna Vuxna

Öppna länk i ny flik


Arrangör

Vasa svenska församling

Tag kontakt

kommunikatör
Rådhusgatan 13, vån. 3
65100 Vasa

Webb, trycksaker, mediakontakt, sociala medier. Medlem i församlingens miljöteam och samfällighetens miljöarbetsgrupp.

församlingssekreterare
Rådhusgatan 13, vån. 3
65100 Vasa

Kyrkoherdens sekreterare, sekreterare i församlingsrådet. Miljöansvarig i Vasa svenska församling och medlem i församlingens miljöteam samt samfällighetens miljöarbetsgrupp.