Stillhetens yoga – Hiljaisuuden jooga

ons 20.11 kl. 18.30 – 20.00
Ikon och ljus på ett stengolv framför ett altare.

Gerby församlingshem

Stillhetens yoga® är en mjuk och meditativ form av kristen yoga, där varje deltagare får delta på sitt eget sätt. Utgångspunkten är att varje mänska är skapad till Guds avbild och att kroppen således är en unik gåva av Gud.

I Stillhetens yoga ingår inte bara de fysiska yogaövningarna utan också böner uttryckta med ord och bibeltexter. Stillhetens yoga är inte en träningsform, utan bön där hela kroppen deltar.

Du behöver en yogamatta eller ett annat underlag. Klä dig i mjuka kläder som du har lätt att röra dig i. Yogaövningen är stillsam och meditativ. Under den avslutande avslappningen kan det vara skönt att dra på sig yllesockor och en filt, en sjal eller en ylletröja.

Ledare är Anders Lundström som håller sitt pass på svenska och Katariina Korhonen som håller sitt pass på finska. Stillhetens yoga hålls i Trefaldighetskyrkans krypta och i Gerby församlingshem.

Stillhetens yoga hösten 2024 klockan 18–19.30

ons 4.9 i Gerby församlingshem (på finska)
to 12.9 i kryptan
ons 18.9 i Gerby församlingshem

to 19.9 i kryptan ( på finska)
ons 9.10 i Gerby församlingshem (på finska)
to 17.10 i kryptan
ons 23.10 i Gerby församlingshem

to 31.10 i kryptan ( på finska)
ons 6.11 i Gerby församlingshem (på finska)
to 14.11 i kryptan
ons 20.11 i Gerby församlingshem

to 28.11 i kryptan ( på finska)
ons 4.12 i Gerby församlingshem (på finska)
ons 18.12 i Gerby församlingshem

  • Vuxna Vuxna
  • Gudstjänster och samlingar Gudstjänster och samlingar

Öppna länk i ny flik


Tag kontakt

kaplan
Rådhusgatan 13, vån. 3
65100 Vasa

Jag är en av församlingens präster med tilläggsstudier i själavård och ledarskap. Jag är också certifierad handledare i sorgbearbetning och kan ge stöd vid olika förluster, antingen individuellt eller i grupp. Jag arbetar också för en jämlik kyrka, där alla skall bemötas och behandlas jämlikt och likvärdigt, oberoende av kön, etnisk bakgrund eller om man hör till en sexuell minoritet. Jag är regnbågspräst.