Ordlös bön

mån 25.11 kl. 19.00
Ikon på ett golv framför altaret i en kyrka.

Dragnäsbäcks kyrka

Kristen djupmeditation är en stund av stillhet, tystnad, ordlös bön och meditation.

Välkommen till en stund av stillhet, tystnad, ordlös bön och kristen djupmeditation.

Kristen djupmeditation innebär att avsätta tid för att endast vara i Guds närhet. Här är det kroppen, dess hållning och andning, som blir själva instrumentet för att avspänd och öppen vara inför Gud i ordlös bön. Den bygger på en radikal tilltro till att Gud själv faktiskt bor i varje människa.

I kyrkans liv har vi alltid betonat vikten av balans mellan stillhet och aktivitet. Vid sidan av den formulerade bönen kan vi praktisera ordlös bön eller meditation för att öppna oss för stillheten bortom ord och tankar. Vi går in mot vårt inre centrum, in mot vilan och öppenheten för att möta Gud.

ATT SITTA SIG TILL STILLHET
Vi sitter på en meditationskudde, meditationspall eller en vanlig stol med kilstöd. Oberoende av hur vi väljer att sitta strävar vi till att sitta i balans, upprätt i kroppens lodlinje och med så lite spänning som möjligt. Att sitta så är en hjälp att nå inre och yttre stillhet. Ställningen gör det också möjligt att ge utrymme för andningen och fritt låta den äga rum. Den fria andningen, i kroppens egen takt, ger ytterligare hjälp till vila och ro. Och precis som andningen får komma och gå fritt, får tankarna passera utan att vi fäster uppmärksamhet vid eller värderar dem.

Du behöver inte ha någon tidigare erfarenhet eller prestera på något speciellt sätt för att delta. Ifall du känner dig osäker på sittställningen eller något annat med formen kan du få en introduktion till kristen djupmeditation en halv timme före meditationen börjar.

Hösten 2024 hålls Ordlös bön i Dragnäsbäcks kyrka klockan 19 måndagarna 16.9, 30.9, 14.10, 28.10, 11.11 och 25.11.

Ledare är Li Ollil-Nylund, 040 774 6031.
  • Gudstjänster och samlingar Gudstjänster och samlingar

Öppna länk i ny flik


Arrangör

Vasa svenska församling