05.12.16

De vackraste julsångerna ljuder för utsatta och bortglömda barn Share

Vasa svenska församling ordnar i år tre tillfällen med De vackraste julsångerna. Inkommande lördag 10.12 kl. 18 sjungs De vackraste julsångerna i Trefaldighetskyrkan och söndag 18.12 kl. 18 sjungs det både i Sundom kyrka och i Dragnäsbäcks kyrka. Allsångstraditionen har 44 år på nacken och ordnas av lokalförsamlingar i samarbete med Finska Missionssällskapet. Varje år deltar över en miljon finländare i sångtillfällen med De vackraste julsångerna.

I år går intäkterna från De vackraste julsångerna till barn i u-länder som lever i fattigdom. Genom din gåva hjälper du barnen att växa upp och få en utbildning. Tillsammans förhindrar vi också problem från att uppstå genom att erbjuda gravida kvinnor trygga sjukhusförlossningar och genom att stöda familjer som lever i fattigdom. Fem euro ger ett svältande barn tilläggsnäring, tio euro ger en skoluniform åt ett föräldralöst barn och 20 euro ger en gravid mamma en trygg sjukhusförlossning.

– Ett barn utan mat och trygghet kommer snabbt in i en ond kriminell spiral. En trygg famn, ögon som ser en, mat, utbildning och andlig vägledning gör under. Du kan genom din gåva få barnens ögon att tindra igen, säger missionssekreterare Martin Sandberg.

Årets sånghäfte innehåller 21 sånger, både gamla älskade sånger och nyare inslag.

Du hittar våra sångtillfällen på vår julsida samt på www.devackrastejulsangerna.fi.

DVJ Julinsamlingens logo3

Gå till "Nyheter"