10.09.18

Kandidatrekryteringen till församlingsvalet avslutas 17.9! Share

Kandidatuppställningen till höstens församlingsval avslutas 17.9.2018 kl. 16. Alla kyrkans medlemmar som är 18 år och inte är omyndiga kan ställa upp som kandidater i valet. Det går att kandidera till antingen församlingsrådet, gemensamma kyrkofullmäktige eller båda organen.

För att kandidera i Vasa svenska församling bör du ha blivit medlem i församlingen senast 17 september 2018. En person som är anställd i Vasa svenska församling kan inte kandidera i Vasa.

I valet finns kandidatlistor. Kandidater kan ställa upp på en kandidatlista som har grundats av en valmansförening. Valmansföreningen består av minst tio personer med rösträtt i församlingen. Läs mera om hur du gör för att bilda en valmansförening på forsamlingsvalet.fi.

I kyrkans valordning (pdf 435 kB) står det mera om uppställningen av kandidatlistor.

Broschyren Ställ upp som kandidat (pdf 93 kB)

Vasa svenska församlings infosida om församlingsvalet.

Gå till "Nyheter"