09.11.18

Kvinnokonferensen Blomma kommer till Vasa Share

Projektet Puhkea kukkaan – Blomma vill uppmuntra kvinnor att hitta sig själva, sina gåvor, styrkor och sitt kunnande i samhället. Blomma dagar har ordnats på olika håll i Finland, nu kommer konferensen första gången till Vasa. Nyckelperson Elina Koivisto är församlingspastor i Paavalin seurakunta och hon har tidigare arbetat i båda arrangörsförsamlingarna Vasa svenska församling och Vaasan suomalainen seurakunta. Elina Kovisto har haft Vasa i åtanke en längre tid.

– Vasa är ett naturligt val för konferensen, eftersom jag har ett färdigt nätverk, vänner och bekanta där. Dessutom är Blomma ett tvåspråkigt projekt. Vasa är en av få genuint tvåspråkiga städer, säger Elina Koivisto.

Blomma ordnas i Trefaldighetskyrkan och församlingens utrymmen på Skolhusgatan 28 lördagen den 10 november. Programmet under dagen är digert. Till en början hålls en föreläsning, efter lunchen kan man delta i valfria workshops och dagen avslutas med en tvåspråkig gudstjänst.

– Min förhoppning är att dagen blir helande, inspirerande och ger glädje, ljus och krafter under den mörka hösten. Jag hoppas att kvinnor får uppleva gemenskap, öppnar Elina Koivisto sina tankar om dagen.

Under eftermiddagen ges i samarbete med några företag avgiftsfria skönhetstjänster såsom uppsnyggning av ögonbryn, hudanalys, nagelvård och snabbfrisyrer. Under dagen medverkar många frivilliga och företag, som delar med sig av sina gåvor och kunskaper till detta tillfälle.

Blomma konferensen är avgiftsfri och ingen förhandsanmälan krävs.

Tilläggsuppgifter om evenemanget hittas via Facebookevenemanget Puhkea kukkaan Blomma Vaasa.

Gå till "Nyheter"