04.08.18

Välkommen till kyrkan på Konstens natt! Share

Inled Konsten natt 9.8 med en plätt i kyrkparken och låt barnen bygga med lego i ett vårt legotält. På utescenen blir det musik av Siina ja taikaradio och en sånggrupp med sudanesiska kvinnor. Inne i Trefaldighetskyrkan kan barnen delta i ett val och bildorientering. Under kvällen uppträder saxofonist Esa Pietilä och som avslutning blir det bluegrassmusik med Jussi Syrén & The Groundbreakers.

Kyrkparken

I Kyrkparken ordnas på Konsten natt torsdagen den 9 augusti aktiviteter av olika slag. Det finns ballonger för barnen, ett tält där man kan bygga lego, ett tält med plättförsäljning till förmån för missionsarbete och en infopunkt om församlingsvalet som ordnas i november. Barnen har möjlighet att delta i ett val redan under Konstens natt. Inne i Trefaldighetskyrkans aula röstar barnen fram nya leksaker till lekplatserna i våra kyrkor och församlingshem.

På utescenen sjunger Siina ja taikaradio finska barnsånger klockan 17, 18 och 19. En sånggrupp med sudanesiska kvinnor uppträder klockan 17.30 och 18.30.

siina ja taikaradio web

Siina ja taikaradio

Trefaldighetskyrkan

Inne i Trefaldighetskyrkans aula kan alla barn delta i barnens val mellan klockan 17 och 19. De röstar fram nya leksaker till lekplatserna i våra kyrkor och församlingshem. Förslagen finns framlagda till påseende och barnen får rösta i ett riktigt valbås på en valsedel som stämplas och läggs i valurnan. Under samma tid ordnas också bildorientering för barn inne i kyrkan.

I kvällens Aftonmusikkonsert klockan 19.30 uppträder saxofonist Esa Pietilä.

Esa Pietila web

Esa Pietilä

Klockan 21 blir det bluegrassmusik med Jussi Syrén & The Groundbreakers. Bluegrassbandets medlemmar kommer från Tammerfors och Helsingfors. Bandet grundades år 1995 och har gett ut tio fullängds skivor. Bandet har utöver Finland konserterat i flera europeiska länder och i USA. I bandet ingår sångaren Jussi Syrén, banjist Tauri Oksala, gitarrist J.P. Putkonen samt basisten Tero Mäenpää.

syren and the groundbreakers

Jussi Syrén & The Groundbreakers

En betydande del i bluegrassmusiken är gospel. I denna konsert hör vi Syréns egna kompositioner, gospelklassiker och versioner av countrylegenden Hank Williams andliga låtar.

Bluegrass är en amerikans musikstil från mitten av 1940-talet. Musikstilens grundare anses vara Kentuckybördiga Bill Monroe. I en typisk bluegrass sammansättning ingår en femsträngad banjo, akustisk gitarr, kontrabas, mandolin och violin.

Kryptan

Bungokretsens café säljer förfriskningar samt salt och sött tilltugg i Trefaldighetskyrkans krypta klockan 17–23.

Gå till "Nyheter"