Gran klädd med stjärna och julljus utanför röd tegelkyrka.

Advent och jul

Ett oväntat möte

För många år sedan var jag på en av mina söners scoutavslutning i adventstiden. Där satt jag, en trött, inte kyrkvan mamma, som skyndat från arbetet för att delta i tillställningen, både stressad och dyster till sinnes. Mitt under andakten, jag vet inte om det var orden som sades eller den atmosfär som spreds men plötsligt ljusnade mitt sinne så uppenbart att jag förstod att mitt innersta hade blivit berört av kärlekens och ömhetens Gud.

Jag kom ur den känslobubbla jag befunnit mig i och förstod att det var den stress som julförberedelserna fört med sig som hade fått mig att gå vilse i mina prioriteringar.

Mitt hjärta kom till ro och jag kunde vara närvarande och glädjas åt gemenskapen på festen. Kanske ville Gud beröra mig just då för att jag skulle hörsamma och förstå att det finns en himmelsk verklighet.

Att få en erfarenhet av att Gud vill visa oss sin omsorg vilken situation vi än befinner oss i kan ge en god grund att stå på. Vi behöver även varandra. Det behovet har särskilt visat sig nu under coronaepidemin. Vi inom diakonin vill finnas till för dig som medvandrare speciellt när oron inte ger sig eller du befinner dig i en svår livssituation. Att bli mött, sedd och hörd är ett av våra djupaste behov. När livet är riktigt svårt kan det vara just det som behövs för att hålla hoppet vid liv i väntan på att något nytt skall få växa fram.

Kanske hittar just du något evenemang som du känner dig manad att delta i.

Välkommen precis som den du är!

Kerstin Borg.

Kerstin Borg
vik. ledande diakonitjänsteinnehavare i Vasa svenska församling