Påsk

Gud förändras inte

När man hör ordet påsk går tankarna ofta till videkissor, påskgräs, memma, påskliljor och påskhäxor. De är bra saker, men påsken handlar om mycket mera. Påsken handlar om Guds goda budskap till oss.

Budskapet om Jesu död och uppståndelse kan kännas abstrakt, men det är ett aktuellt budskap än idag.
Vi människor har inte förändrats mycket de senaste århundraden, det kan vi tyvärr förstå när vi hör om krig och svåra saker i nyheterna. Vi kan känna oss svaga och utan kraft, men vi behöver inte vara rädda.

Människan har inte förändrats, men det har inte Gud heller. Det är bara vår svaga tro på vad vi kan göra som hindrar oss att se det. Guds exempel på kärlek som involverar sig i vår tidsrymd är lika stark som alltid. Han kallar oss att lita på Jesus istället för att lita på våra egna krafter.

Hur ska detta ske konkret? Jo vi ska låta Gud ta del av våra bekymmer genom bön och sedan lita på Honom och låta Honom arbeta. Det var så Jesus gjorde då han på korset med sina sista krafter sa: ”Fader, i dina händer befaller jag min ande." (Luk. 23:46). Såsom Gud uppväckte Jesus från de döda kommer han också att uppväcka dig och mig, men han kommer att göra mera. Han kommer att hjälpa oss hela vårt liv om vi litar på Honom.

Janne Hänninen
församlingspastor

Vasa svenska församlings påskbroschyr 2018 (pdf 1,2 MB)

Sidan uppdaterad 13.03.2018 kl. 14:54 av Johanna Backholm