Reformationen 2017

I år har det gått 500 år sedan Martin Luther offentliggjorde sina 95 teser. Reformationens märkesår firas under namnet Nåd 2017!  Märkesåret är ekumeniskt och firas tillsammans med andra kristna kyrkor. Märkesåret är också globalt och firas internationellt. I Finland ankyter märkesåret till hundraårsjubileet av Finlands självständighet.

I samband med märkesåret har vi möjlighet att uppmärksamma nåden i det kristna budskapet. Vi får möjlighet att fördjupa oss och dela berättelser med varandra om nåden och dess betydelse i våra liv. Vilken betydelse har nåden för dig?

Vasa svenska församlings diakoniarbetare Susanne Blomqvist säger att hon ser nåden som en gåva och har mycket att vara tacksam för: "För mig är nåd att få vakna upp till en ny dag och vara medvandrare på livets väg i både glädje och sorg. Livet är en intressant och spännande resa, särskilt den inre resan där jag får möta Herren på djupet och utvecklas som person och medmänniska av hans kärlek i ödmjukhet, ärlighet och sanning. Att få tjäna Herren med glädje och frid i hjärtat, det är nåd!"

Reformationens märkesår uppmärksammas i Vasa svenska församling:

Söndag 29.10

kl. 18 Technomässa i Dragnäsbäcks kyrka

Tisdag 31.10

kl. 18 Filmförevisning i Dragnäsbäcks kyrka. Vi ser filmen Luther av Eric Till.
kl. 18 Lutherkväll med Albert Häggblom och Sundomkören i Sundom kyrka

Torsdag 2.11

kl. 09 Pilgrimsmässa i Trefaldighetskyrkan
kl. 18 Ljusandakt i Dragnäsbäcks kyrka. Ta gärna med en ljuslykta!

Fredag 3.11

kl. 19 Filmförevisning i Sundom prästgård. Vi ser filmen Luther av Eric Till.

Lördag 4.11

kl. 10 Högmässa med ljuständning i Sundom kyrka
kl. 13 Högmässa med ljuständning i Trefaldighetskyrkan
kl. 17 Stilla musik i Uppståndelsekapellet