Ungdomar och studerande

Vinden

Vinden är en öppet hus-verksamhet för tonåringar i Sundom prästgård, på Vinden. Det är träffar med fri samvaro och gott sällskap, gemensam andakt och servering av kvällsbit. För verksamheten ansvarar ungdomsarbetsledare i samarbete med verksamhetsledare. Notera att Vinden har flyttat från fredagar till onsdagar!

• Vinden är öppen onsdagar kl. 18–21. Pågår 5.9–15.12, höstlov 17.10.

Mäkelä Heidi
ledande ungdomsarbetsledare, Vasa svenska församling
Telefon:+358 44 480 8340

Hjälpledarutbildning

Hjälpledarutbildningen är en verksamhet för konfirmerade ungdomar. Efter genomgången utbildning kan ungdomen fungera som ledare i församlingens verksamhet. Till innehållet hör att vara ledare i församlingen, på läger och i barnverksamheten, att leda lekar och hålla andakter.

Hjälpledarutbildningen inleds varje höst och sträcker sig över två terminer. Utbildningen sker främst på veckoslut, antingen som läger eller kursdagar. Undervisningen är över 40 timmar och kan på så sätt räknas som en kurs på andra stadiet.

I år finns två starttillfällen för höstens hjälpledarutbildning:

• ti 4.9 kl. 18.00 på Ungdomsbyrån och

• to 6.9 kl. 18.00 på Ungdomsbyrån.

Välj det som passar dig!

Infobroschyr om hjälpledarutbildningen 2018–2019 (pdf 1,9 MB)

Anmälningar till hjälpledarutbildningen görs via en elektronisk anmälningsblankett.

Facebookgrupp

Vasa svenska församling har en egen facebookgrupp för dig som är ung, vuxen och bosatt i Vasa. Gruppen heter Ung vuxen i Vasa svenska församling.

Det här är en grupp för dig som är ung vuxen och av en eller annan orsak finns i Vasa. Kanske på grund av studier eller arbete. Utbyt tankar och funderingar, fråga och kom med idéer. Vi hoppas att den här gruppen skall nå dig som finns i Vasa och som gärna skulle ha en kristen gemenskap att finnas med i.

Brunch för Unga Vuxna

Brunch för Unga Vuxnaordnas en par gånger per termin. Vi träffas äter, pratar och håller andakt. Kom och träffa andra unga vuxna i Vasa. Anmälan via församlingens hemsida eller via evenemanget som skapas på Facebook på församlingens fb-sida.

Speldagar!

Tillsammans med andra församlingar i Korsholms prosteri ordnar vi speldagar. Vi träffas, spelar brädspel och online spel, äter nåt och håller andakt. Besökarnas ålder brukar ligga mellan 13 och 30 år. Välkommen med!

Ungdomsarbetsledare på internatet!

Bor du på Yrkesakademins internat i Gamla Vasa och vill ha någon att prata med, eller spela spel och göra pyssel/hobbygrejer med? Ungdomsarbetsledare Sofia Böckelman finns i Gamlia varannan tisdag kl. 18–21 hela läsåret.

Svenskspråkig studentpräst i Vasa

Känner du dig ensam med dina tankar kring livet, kärleken, stress, relationer, mening eller tro? Studentprästen är en lyssnande medmänniska med tystnadsplikt som står till din tjänst. Du måste inte vara religiös för att uppsöka studentprästen. Du kan ringa eller mejla mig, så bokar vi tid för ett samtal.

tf. kaplan, Vasa svenska församling
Telefon:+358 44 480 8327

Barnombud

Vasa svenska församling barnombud är Solveig Wallin (församlingsrådets representant). Barnombudet är utsett för åren 2017–2018 och dess främsta uppgift är se till att barn beaktas i alla beslut som fattas i församlingen.

Bockelman Sofia
Mäkelä Heidi