Korsnästågets församlingscentrum

Kapellbacksvägen 8 , 65370 Vasa
044 480 8427 (vaktmästare-städare)

Mörkbrun tegelbyggnad tagen på vintern när det är lite snö på marken.

I Korsnästågets församlingscentrum finns ett kapell samt lokaler för klubb-, ungdoms- och diakonimottagning. Kapellet har 140 sittplatser. I kapellet finns en orgel med 12 stämmor (Rigel-Orgelbaum) och piano, ljudåtergivningssystem och induktionsslinga.

Längst bak i kapellet finns en plats för barn med mjuka mattor, sittdynor och möbler i barnstorlek såsom stolar, bord och ett skåp som fungerar som altare. Där finns leksaker, böcker och målartillbehör.

I anslutning till kapellet finns ett litet kök med kaffeservis för 80 personer.

Fastigheten är utrustad med kameraövervakning.

Korsnästågets församlingscentrum är ritat av arkitektbyrå A. Nurminen och stod färdigt 1979. Det totalrenoverades invändigt 2008.

Länk till Korsnästågets församlingsgårds räddningsplan (annan www-sida) 

Utrymmesbokningar:

Korsnästågets församlingscentrum kan bokas för dop och minnesstunder via församlingarnas pastorskanslier: Pastorskansliet i Vasa svenska församlingVaasan suomalaisen seurakunnan kirkkoherranvirastoVähänkyrön seurakunnan kirkkoherranvirasto.

Församlingsården kan också bokas för bröllopsfester, kalas och andra evenemang. Dessa bokningar görs via Vasa kyrkliga samfällighets utrymmesbokningar per telefon, e-post eller via en elektronisk utrymmeshyrningsblankett. Blanketten är tillfälligt ur bruk!

Telefonbetjäning vardagar kl. 9.30–11.30, tfn 044 480 8403
e-post: vaasan.tilavaraukset(a)evl.fi

Hörselslinga
Handikapptoalett
Parkering
Toalett
Handikapp