Korsnästågets församlingscentrum

Kapellbacksvägen 8, 65370 Vasa
044 480 8427 (vaktmästare-städare)

Korsnästågets församlingscentrum

I Korsnästågets församlingscentrum finns ett kapell samt lokaler för klubb-, ungdoms- och diakonimottagning. Kapellet har 140 sittplatser. I kapellet finns en orgel med 12 stämmor (Rigel-Orgelbaum) och piano, ljudåtergivningssystem och induktionsslinga.

Längst bak i kapellet finns en plats för barn med mjuka mattor, sittdynor och möbler i barnstorlek såsom stolar, bord och ett skåp som fungerar som altare. Där finns leksaker, böcker och målartillbehör.

I anslutning till kapellet finns ett litet kök med kaffeservis för 80 personer.

Fastigheten är utrustad med kameraövervakning.

Korsnästågets församlingscentrum är ritat av arkitektbyrå A. Nurminen och stod färdigt 1979. Det totalrenoverades invändigt 2008.

Utrymmesbokningar:

Korsnästågets församlingscentrum kan bokas för dop och minnesstunder via församlingarnas pastorskanslier: Pastorskansliet i Vasa svenska församlingVaasan suomalaisen seurakunnan kirkkoherranvirastoVähänkyrön seurakunnan kirkkoherranvirasto.

Församlingsården kan också bokas för bröllopsfester, kalas och andra evenemang. Dessa bokningar görs via Vasa kyrkliga samfällighets utrymmesbokningar per telefon, e-post eller via en elektronisk utrymmeshyrningsblankett.

Telefonbetjäning vardagar kl. 9–11, tfn 044 480 8403
e-post: vaasan.tilavaraukset(a)evl.fi