Sunnanvik församlingshem

Umeågatan 2, 65350 Vasa
044 480 8424 (vaktmästare)

Sunnanvik församlingshem

Gemensamma kyrkofullmäktige beslöt 11.4.2018 att avstå från Sunnanvik församlingshem och avsluta all verksamhet där senast 31.5.2019. Församlingarnas verksamhet flyttas till andra utrymmen som ägs av Vasa kyrliga samfällighet.

Sunnanvik församlingshem lämpar sig för kyrkliga förrättningar och olika evenemang.

Församlingens utrymmen finns på andra våningen, i fastigheten finns hiss. I församlingshemmet finns en församlingssal och klubbutrymmen. I anslutning till församlingssalen finns ett kök med servis för 80 personer.

Salen har 100 sittplatser. Församlingssalen har en orgel med 3 stämmor (Hans Heinrich) samt piano och ljudåtergivningssystem.

Längst bak i kyrksalen finns en plats för barn med mjuka mattor, sittdynor och möbler i barnstorlek såsom stolar, bord och ett skåp som fungerar som altare. Där finns leksaker, böcker och målartillbehör.

Församlingshemmet är ritat av arkitektbyrå Slotte & Schütz och blev färdigt 1990.

Länk till Sunnanvik församlingshems räddningsplan (annan www-sida)

Toalett

Läge på kartan