Nyhetslista

Församlingstidningen delas ut 21 mars

19.3.2019 10.15

Kyrknytt pärm_M.jpg

Första numret av Vasa svenska församlings tidning Kyrknytt utkommer 21.3.2019. Tidningen delas ut till alla svenskspråkiga och tvåspråkiga hushåll i Vasa och finns också i våra kyrkor och på webben.

Tidningen innehåller församlingens påskprogram och puffar om verksamheten under våren 2019.

Kyrkans ekofasta som i år fokuserar på klädkonsumtion lyfts upp i en intervju med klädskaparen Cecilia Antfolk. Församlingens diakonissa Lena Streng berättar om sitt intresse för äggmålning och målning av texter från Bibeln. Du kan också läsa om hur församlingens vikarierande kantor Patrik Vidjeskog visar färg i gudstjänsterna via sina slipsar.

Innehållet i tidningen har planerats av en redaktionsgrupp som också utlyser en namntävling för den nya tidningen. Tidningen har arbetsnamnet Kyrknytt, men planen är att ge den ett nytt namn.

Skicka in ditt namförslag via en webblankett senast 20.5.2019 och vinn ett presentkort på 30 euro till valfritt lunchställe i Vasa. Redaktionsgruppen förbehåller sig rätten att förkasta alla förslag.

« Till nyhetslistan