Nyhetslista

Parkcafé jubilerar med våfflor och musik

30.7.2019 13.00

Kaiser Kyrknytt_XL.jpg

På Parkcafés 10-årsjubileum 1.8 kl. i Kyrkparken bjuds det på våfflor och musik av rocklegenden Glenn Kaiser.

Torsdagen den 1 augusti klockan 9.30–11.30 firar Vasa svenska församlings Parkcafé tioårsjubileum – i Kyrkparken naturligtvis. Då bjuder församlingens diakoner på våfflor och kaffe. Rocklegenden Glenn Kaiser från Chicago uppträder.

Kaiser var medlem i Resurrection Band som är ett av de mest inflytelserika kristna banden genom tiderna. Han var med och grundade JPUSA (Jesus People USA) under hippierörelsen på 1970-talet. JPUSA är idag en kommunitet bestående av cirka 300 personer som bland annat arbetar med hemlösa i Chicago.

Vid dåligt väder hålls Parkcafé inne i Trefaldighetskyrkans Krypta.

Kring Parkcafévagnen samlas diakonivänner, turister och förbivandrade Vasabor.

– Det här är vårt sätt att visa kärlek till dem som kommer, och vi ber att Gud skall beröra alla, säger ledande diakonitjänsteinnehavare Lena Streng.

– Många blir positivt överraskade över att det vi bjuder är gratis. För en del har gemenskapen i parken blivit sommarens höjdpunkt och de har deltagit i många år. Värdefulla samtal uppstår där kring kaffekärran.

« Till nyhetslistan