Nyhetslista

Författarkväll med Kent Wisti

29.10.2019 08.52

Man med keps på huvudet står framför en brun stenmur Kent Wisti

På torsdag 7.11 kl. 19 berättar den svenske prästen, författaren och konstnären Kent Wisti om sin nya bok Svartgrundet i Trefaldighetskyrkans krypta.

Vasa svenska församling ordnar en författarkväll med den svenske prästen, författaren och konstnären Kent Wisti torsdagen den 7 november kl. 19 i Trefaldighetskyrkans krypta. Wisti är kanske mest känd för allmänheten för sina satirteckningar i sociala medier. Vid tillfället pratar Wisti om sin nya bok Svartgrundet som bland annat handlar om skam, skuld och utanförskap. Som moderator fungerar kaplan Hanna Jern.

Svartgrundet är Kent Wistis personliga betraktelser av det samhälle vi lever i. Boken utgår från Svartgrundet i Jakobstad. Morföräldrarna återkom varje sommar till Finland trots att de bott hela sitt vuxna liv i Småland. Wisti skriver om den snidade insamlingsbössan Fattiggubben utanför kyrkan, om ensamhet, igenkänning och om att vara otillräcklig, men inte otillhörig.

« Till nyhetslistan