Utrymmen » Kyrkor

Brändö kyrka - Kaptensgatan 14–16, 65200 Vasa (Visa på karta)

• Sittplatser i salen:
  • Kontaktpersoner:
    Tommy Nynäs
    tommy.nynas@evl.fi

Pirkko Seppelin
    pirkko.seppelin@evl.fi

• Hinderfri tillgänglighet Handikappanpassad WC Induktionsslinga

Utrymmesbokningar:

Telefonbetjäning vardagar kl. 9–11, tfn +358 44 480 8403
e-post: vaasan.tilavaraukset@evl.fi

Utrymmesbokningar kan också göras via den elektroniska utrymmeshyrningsblanketten.

Brändö kyrka i jugendstil är ritad av A. W. Stenfors och byggd 1910. Kyrkan totalrenoverades invändigt 1988 och fasaderna 2001.

I kyrksalen och på orgelläktaren finns det 400 sittplatser.

Längst bak i kyrkan finns en plats för barn med mjuka mattor, sittdynor och möbler i barnstorlek såsom stolar, bord och ett skåp som fungerar som altare. Där finns leksaker, böcker och målartillbehör.

Kyrkan har toaletter och handikapptoalett samt ett s.k. brudrum.

Kyrksalen är tillgänglig för rörelsehindrade via ingången till sakristian.

Kyrkan har en orgel med 30+1 stämmor (V. Virtanen) samt piano och elpiano. Kyrksalen har ljudåtergivningssystem med mixer och induktionsslinga.

Församlingsgården intill kyrkan är ritad av arkitekt Sulo Kalliokoski 1968. På andra våningen finns det två församlingssalar med 160 och 80 sittplatser. I byggnaden finns även mångsidiga klubblokaler, diakonimottagning samt ett utdelningskök med kaffe- och matservis. I hallen vid huvudingången till församlingsgården finns det hiss och handikapptoalett. Fastigheten är utrustad med kameraövervakning.

Församlingsgården har flygel och piano, ljudåtergivningssystem och induktionsslinga.

Brändö kyrka är alltid öppen vid evenemang och vid övriga tidpunkter enligt överenskommelse.