Nyhetslista

Till nyhetslistan

Vasas nyaste kantor spelar på Aftonmusiken 1 juli

30.6.2020 14.00

Trumpet och orgelmusik på konserten 1 juli i Trefaldighetskyrkan. Trumpeten hanteras av finska församlingens nya kantor Tarja Viitanen och orgeln av Esbokantorn Pauliina Hyry.

I Aftonmusikkonserten 1 juli kl. 19.30 i Trefaldighetskyrkan har publiken möjlighet att bekanta sig med finska församlingens nya kantor Tarja Viitanen.

Mångsysslaren Viitanen har jobbat länge med körer och brassband i Kyrkslätt och startar i höst i Vasa både ett brassband och flera nya körer i finska församlingens regi. På konserten spelar hon trumpet. Pauliina Hyry är kantor i Esbo och spelar på konserten orgel. Centrala delar i hennes del av programmet är J.S. Bachs stora orgelverk och orgelmusik från den romantiska eran.

Konserten strömmas också på församlingens Youtubekanal. Det är fritt inträde till konserten.