Skolhusgatan 26-28

I församlingsgården på Skolhusgatan 26–28 finns Vasa svenska och finska församlingarnas pastorskanslier. I fastigheten finns också kontor för församlingarnas centrala verksamhetsformer, ekonomikontor, fastighetskontor, församlingssalar och ett förrättningskapell.

Stora församlingssalen

Stora församlingssalen på Skolhusgatan 28 används främst för församlingarnas egna verksamhetsformer. I salen finns flygel, ljudåtergivningssystem, induktionsslinga och videoprojektor. Där finns 140 sittplatser. Salen har förbindelse till ett tillredningskök. Stora församlingssalen är tillgänglig för rörelsehindrade via innergården med infarten vid Skolhusgatan 26.

Lilla församlingssalen

Lilla församlingssalen på Skolhusgatan 26 lämpar sig för minnesstunder och olika sammankomster. I utrymmet finns ett litet serveringskök och piano. I salen 40 sittplatser.

I Vasa kyrkliga samfällighets utrymmen finns på grund av coronaviruspandemin begränsningar för hur många personer som får samlas. Uppgifterna om det maximala antalet personer i de olika utrymmena har sammanställts.

Länk till webbsida med sammanställning över begränsningarna i Vasa kyrkliga samfällighets utrymmen

Övriga utrymmen

Förrättningskapellet i källarvåningen vid Skolhusgatan 28 lämpar sig för vigslar och dop. I kapellet finns ett piano. Där finns 50 sittplatser.

Till svenska församlingens pastorskansli kommer man via Skolhusgatan 26 A och B. Kansliet finns på andra våningen och det finns i hiss vid båda ingångarna. Huvudingången till finska församlingens pastorskansli finns vid Skolhusgatan 28. Rörelsehindrade kommer till kansliet via Skolhusgatan 26 B där det finns en hiss.

Historia

Den gamla delen av byggnaden på Skolhusgatan 26 är ritad av Arkitektbyrå Harmia & Backman och byggd år 1956. Den nya delen på Skolhusgatan 28 och Vasaesplanaden 3E är ritad av Arkitektbyrå A. Nurminen och byggdes 1978. Byggnadskomplexet totalrenoverades 1998 och 2003.

Fastigheterna är utrustade med kameraövervakning.

Länk till Skolhusgatans räddningsplan (annan www-sida) Öppna länk i ny flik

Utrymmesbokningar:

Lilla församlingssalen kan bokas för dop och minnesstunder via församlingarnas pastorskanslier.

Länk till Vasa svenska församlings webbsida pastorskansliet 
Länk till Vasan suomalainen seurakuntas webbsida kirkkoherranvirastoÖppna länk i ny flik
Länk till Vähänkyrön seurakuntas webbsida kirkkoherranvirastoÖppna länk i ny flik

Pastorskansliet betjänar vardagar kl. 9–15

Tillgänglig plats Tillgänglig plats
Tillgänglig toalett Tillgänglig toalett
Hörselslinga Hörselslinga
Toalett Toalett