Skolhusgatan 26-28

Skolhusgatan 26-28, 65100 Vasa
044 480 8425 (vaktmästare), 044 480 8424 (vaktmästare)

Pastorskansliet betjänar vardagar kl. 9–16, sommartid juni–augusti kl. 9–15

Gråbrunt stenhus invid en gata. Rönnbärsträd i förgrunden.

I församlingsgården på Skolhusgatan 26–28 finns Vasa svenska och finska församlingarnas pastorskanslier. I fastigheten finns också kontor för församlingarnas centrala verksamhetsformer, ekonomikontor, fastighetskontor, församlingssalar och ett förrättningskapell.

Stora församlingssalen

Stora församlingssalen på Skolhusgatan 28 används främst för församlingarnas egna verksamhetsformer. I salen finns flygel, ljudåtergivningssystem, induktionsslinga och videoprojektor. Där finns 140 sittplatser. Salen har förbindelse till ett tillredningskök. Stora församlingssalen är tillgänglig för rörelsehindrade via innergården med infarten vid Skolhusgatan 26.

Lilla församlingssalen

Lilla församlingssalen på Skolhusgatan 26 lämpar sig för minnesstunder och olika sammankomster. I utrymmet finns ett litet serveringskök och piano. I salen 40 sittplatser.

Övriga utrymmen

Förrättningskapellet i källarvåningen vid Skolhusgatan 28 lämpar sig för vigslar och dop. I kapellet finns ett piano. Där finns 50 sittplatser.

Till svenska församlingens pastorskansli kommer man via Skolhusgatan 26 A och B. Kansliet finns på andra våningen och det finns i hiss vid båda ingångarna. Huvudingången till finska församlingens pastorskansli finns vid Skolhusgatan 28. Rörelsehindrade kommer till kansliet via Skolhusgatan 26 B där det finns en hiss.

Historia

Den gamla delen av byggnaden på Skolhusgatan 26 är ritad av Arkitektbyrå Harmia & Backman och byggd år 1956. Den nya delen på Skolhusgatan 28 och Vasaesplanaden 3E är ritad av Arkitektbyrå A. Nurminen och byggdes 1978. Byggnadskomplexet totalrenoverades 1998 och 2003.

Fastigheterna är utrustade med kameraövervakning.

Länk till Skolhusgatans räddningsplan (annan www-sida)

Utrymmesbokningar:

Lilla församlingssalen kan bokas för dop och minnesstunder via församlingarnas pastorskanslier: Pastorskansliet i Vasa svenska församlingVaasan suomalaisen seurakunnan kirkkoherranvirastoVähänkyrön seurakunnan kirkkoherranvirasto.

Aula med rött stengolv. Vid väggen ett vitrinskåp med gult sken som innehåller en mässhake. Sittgrupp i ett mindre utrymme. I bakgrunden syns en trappuppgång.
Aulan vid Skolhusgatan 28 Utrymme framför stora församlingssalen
Sal med många matbord i. Korridor med två röda fåtöljer i.
Stora församlingssalen Familjerådgivningsbyrån
Rum med röd tegelvägg med kors på. Bord och stolar utradade. Rum med stort mötesbord. I bakgrunden bruna läderfåtöljer.
Lilla församlingssalen Sammanträdesrummet Svenska trean

Hörselslinga
Handikapptoalett
Toalett
Trådlöst nätverk
Handikapp

Läge på kartan

lö 19.10 kl. 18.00 -19.30

Skolhusgatan 26-28, 65100 Vasa

Missionsafton

Välkommen på en kväll i missionens tecken! Denna gång har vi besök från Tanzania!
må 21.10 kl. 12.00 -13.45

Skolhusgatan 26-28, 65100 Vasa

Kyrkobröderna

Lunch och föredrag för män