Sundom kyrka

Sundomvägen 73, 65410 Sundom
044 480 8468 (vaktmästare-städare)

Sundom kyrka är öppen vid evenemang och vid övriga tidpunkter enligt överenskommelse.

Sundom kyrka

Sundom kyrka är Sundombornas huvudkyrka och en populär kyrka för vigslar och dop. I kyrkan samlas man till gudstjänster, konserter och kyrkliga förrättningar.

Sundom kyrka är ritad av Oskar Berg och uppförd i trä 1929.

Kyrksalen har 240 sittplatser. Kyrkan har en Allen Chancel CF-4 digitalorgel och piano samt ljudåtergivningssystem med mixer och induktionsslinga.

Längst bak i kyrkan finns en plats för barn med mjuka mattor, sittdynor och möbler i barnstorlek såsom stolar, bord och ett skåp som fungerar som altare. Där finns leksaker, böcker och målartillbehör.

I kyrkan finns det även en samlingssal och kök med servis samt toalett.

Fastigheten är utrustad med kameraövervakning.

Kyrksalen är tillgänglig för rörelsehindrade via huvudingången. Kyrkan har egen parkering, och parkering för rörelsehindrade finns intill kyrkan.

Utrymmesbokningar:

Sundom kyrka kan bokas för dop, vigsel och begravningar via församlingarnas pastorskanslier: Pastorskansliet i Vasa svenska församlingVaasan suomalaisen seurakunnan kirkkoherranvirastoVähänkyrön seurakunnan kirkkoherranvirasto.

Kyrkan kan också bokas för evenemang och konserter. Dessa bokningar görs via Vasa kyrkliga samfällighets utrymmesbokningar per telefon, e-post eller via en elektronisk utrymmeshyrningsblankett.

Telefonbetjäning vardagar kl. 9–11, tfn 044 480 8403
e-post: vaasan.tilavaraukset(a)evl.fi

Hörselslinga
Toalett
Handikapp

Läge på kartan

må 24.12 kl. 15.00

Sundomvägen 73, 65410 Sundom

Kring Krubban

Vi samlas kring krubban för att ta del av julens budskap.
ti 25.12 kl. 8.00

Sundomvägen 73, 65410 Sundom