Sundom kyrka

Sundomvägen 73 , 65410 Sundom
044 480 8468 (vaktmästare-städare)

Sundom kyrka är öppen vid evenemang och vid övriga tidpunkter enligt överenskommelse.

Gul träkyrka med mörkbrunt plåttak.

Sundom kyrka är Sundombornas huvudkyrka och en populär kyrka för vigslar och dop. I kyrkan samlas man till gudstjänster, konserter och kyrkliga förrättningar.

Sundom kyrka är ritad av Oskar Berg och uppförd i trä 1929.

Kyrksalen har 240 sittplatser.

I Vasa kyrkliga samfällighets utrymmen finns på grund av coronaviruspandemin begränsningar för hur många personer som får samlas. Uppgifterna om det maximala antalet personer i de olika utrymmena har sammanställts.

Länk till webbsida med sammanställning över begränsningarna i Vasa kyrkliga samfällighets utrymmen

Kyrkan har en Allen Chancel CF-4 digitalorgel och piano samt ljudåtergivningssystem med mixer och induktionsslinga.

Längst bak i kyrkan finns en plats för barn med mjuka mattor, sittdynor och möbler i barnstorlek såsom stolar, bord och ett skåp som fungerar som altare. Där finns leksaker, böcker och målartillbehör.

I kyrkan finns det även en samlingssal och kök med servis samt toalett.

Fastigheten är utrustad med kameraövervakning.

Kyrksalen är tillgänglig för rörelsehindrade via huvudingången. Kyrkan har egen parkering, och parkering för rörelsehindrade finns intill kyrkan.

Länk till Sundom kyrkas räddningsplan (annan www-sida)

Utrymmesbokningar:

Sundom kyrka kan bokas för dop, vigsel och begravningar via församlingarnas pastorskanslier.

Länk till Vasa svenska församlings webbsida pastorskansliet
Länk till Vasan suomalainen seurakuntas webbsida kirkkoherranvirasto
Länk till Vähänkyrön seurakuntas webbsida kirkkoherranvirasto

Våra utrymmen kan också bokas för evenemang och konserter. Dessa bokningar görs via Vasa kyrkliga samfällighets utrymmesbokningar per telefon, e-post eller via en elektronisk utrymmeshyrningsblankett

Telefonbetjäning vardagar kl. 9.30–11.30, tfn 044 480 8403
e-post: vaasan.tilavaraukset(a)evl.fi

Länk till Vasa kyrkliga samfällighets elektronisk utrymmeshyrningsblankett

Hörselslinga
Toalett
Handikapp

Sundomvägen 73, 65410 Sundom

Högmässa

Vi firar gudstjänst med nattvard!

Sundomvägen 73, 65410 Sundom

De vackraste julsångerna