Sundom kyrka

Sundomvägen 73 , 65410 Sundom
044 480 8468 (vaktmästare-städare)

Sundom kyrka är öppen vid evenemang och vid övriga tidpunkter enligt överenskommelse.

Gul träkyrka med mörkbrunt plåttak.

Sundom kyrka är Sundombornas huvudkyrka och en populär kyrka för vigslar och dop. I kyrkan samlas man till gudstjänster, konserter och kyrkliga förrättningar.

Sundom kyrka är ritad av Oskar Berg och uppförd i trä 1929.

Kyrksalen har 240 sittplatser. Med beaktande av säkerhetsavstånd p.p.a. coronapandemin tar vi in max 44 personer i kyrksalen och 18 personer på läktaren i Sundom kyrka.

Kyrkan har en Allen Chancel CF-4 digitalorgel och piano samt ljudåtergivningssystem med mixer och induktionsslinga.

Längst bak i kyrkan finns en plats för barn med mjuka mattor, sittdynor och möbler i barnstorlek såsom stolar, bord och ett skåp som fungerar som altare. Där finns leksaker, böcker och målartillbehör.

I kyrkan finns det även en samlingssal och kök med servis samt toalett.

Fastigheten är utrustad med kameraövervakning.

Kyrksalen är tillgänglig för rörelsehindrade via huvudingången. Kyrkan har egen parkering, och parkering för rörelsehindrade finns intill kyrkan.

Länk till Sundom kyrkas räddningsplan (annan www-sida)

Utrymmesbokningar:

Sundom kyrka kan bokas för dop, vigsel och begravningar via församlingarnas pastorskanslier: Pastorskansliet i Vasa svenska församlingVaasan suomalaisen seurakunnan kirkkoherranvirastoVähänkyrön seurakunnan kirkkoherranvirasto.

Kyrkan kan också bokas för evenemang och konserter. Dessa bokningar görs via Vasa kyrkliga samfällighets utrymmesbokningar per telefon, e-post eller via en elektronisk utrymmeshyrningsblankettBlanketten är tillfälligt ur bruk.

Telefonbetjäning vardagar kl. 9.30–11.30, tfn 044 480 8403
e-post: vaasan.tilavaraukset(a)evl.fi

Hörselslinga
Toalett
Handikapp

Sundomvägen 73, 65410 Sundom

Högmässa

Vi firar gudstjänst med nattvard!
to 24.9 kl. 19.00

Sundomvägen 73, 65410 Sundom

55 minuter

Hållbart liv i en ohållbar tillvaro.