Roparnäs kyrka

Kungsvägen 1, 65300 Vasa
044 480 8462 (vaktmästare), 044 480 8463 (vaktmästare-städare)

Roparnäs kyrka är öppen vid evenemang och vid övriga tidpunkter enligt överenskommelse.

Roparnäs kyrka

Roparnäs kyrka är ritad av professor Aarno Ruusuvuori och byggd 1964. Med sin minimalistiska arkitektur representerar kyrkan 1960-talets modernism. Kyrksalen har en säregen, levande prägel, som på ett vackert sätt hör ihop med resten av byggnaden. Ljuset tittar in genom de högt belägna triangelformade fönstren direkt ner på altaret.

Kyrksalen har 350 sittplatser. I anslutning till kyrksalen finns det två församlingssalar med 120 respektive 100 sittplatser.

Kyrkan har en orgel med 23 stämmor (Kangasalan Urkutehdas) och piano finns i salarna. Kyrksalen har ljudåtergivningssystem med mixer och induktionsslinga.

Längst bak i kyrkan finns en plats för barn med mjuka mattor, sittdynor och möbler i barnstorlek såsom stolar, bord och ett skåp som fungerar som altare. Där finns leksaker, böcker och målartillbehör.

I byggnaden finns det även mångsidiga klubblokaler, diakonimottagning samt ett utdelningskök med kaffe- och matservis.

Fastigheten är utrustad med kameraövervakning.

Parkering och ingång för rörelsehindrade på Mannerheimsvägen 2.

Utrymmesbokningar:

Roparnäs kyrka kan bokas för dop, vigsel och begravningar via församlingarnas pastorskanslier: Pastorskansliet i Vasa svenska församlingVaasan suomalaisen seurakunnan kirkkoherranvirastoVähänkyrön seurakunnan kirkkoherranvirasto.

Kyrkan kan också bokas för evenemang och konserter. Dessa bokningar görs via Vasa kyrkliga samfällighets utrymmesbokningar per telefon, e-post eller via en elektronisk utrymmeshyrningsblankett.

Telefonbetjäning vardagar kl. 9–11, tfn 044 480 8403
e-post: vaasan.tilavaraukset(a)evl.fi