Flicka sitter vid bord med en stor pappershög under armen och en penna i handen tryckt mot hakan.

Ung och studerande

Ta kontakt med studentprästen!

När livet eller studierna är jobbiga kan det hjälpa att prata med någon. I Vasa heter den svenskpråkiga studentpräst en Hanna Jern. Hanna har tystnadsplikt och hon står gärna till din tjänst.

– Du måste inte vara religiös för att uppsöka studentprästen, säger Hanna Jern.

Det går förstås också bra att kontakta vilken som helst av de andra prästerna i vår församling.

Diakonin kan hjälpa vid ekonomiska bekymmer!

Diakonerna kan också hjälpa dig med samtal eller om du har bekymmer med ekonomin.

Bor du i YA:s internat i Gamla Vasa?

Bor du på Yrkesakademins internat i Gamla Vasa och vill ha någon att prata med, eller spela spel och göra pyssel/hobbygrejer med?  Ungdomsarbetsledare Sofia Böckelman finns i Gamlia varannan tisdag kl. 18–21 hela läsåret.

Vi har en egen grupp i Facebook!

Vasa svenska församling har en egen facebookgrupp för dig som är ung, vuxen och bosatt i Vasa. Gruppen heter Ung vuxen i Vasa svenska församling.

Det här är en grupp för dig som är ung vuxen och av en eller annan orsak finns i Vasa. Kanske på grund av studier eller arbete. Utbyt tankar och funderingar, fråga och kom med idéer. Vi hoppas att den här gruppen skall nå dig som finns i Vasa och som gärna skulle ha en kristen gemenskap att finnas med i.

tf. kaplan, Centrumområdet
Skolhusgatan 26 A, vån. 3