Flicka sitter vid bord med en penna i handen tryckt mot hakan.

Ung och studerande

Ta kontakt med studentprästen!

När livet eller studierna är jobbiga kan det hjälpa att prata med någon. I Vasa heter den svenskpråkiga studentpräst en Hanna Jern. Hanna har tystnadsplikt och hon står gärna till din tjänst.

Du måste inte vara religiös för att uppsöka studentprästen, säger Hanna Jern.

Det går förstås också bra att kontakta vilken som helst av de andra prästerna i vår församling.

Länk till webbsida med prästernas kontaktuppgifter

Diakonin kan hjälpa vid ekonomiska bekymmer!

Diakonerna kan också hjälpa dig med samtal eller om du har bekymmer med ekonomin.

Länk till webbsida med diakonernas kontaktuppgifter

Vi har en egen grupp i Facebook!

Vasa svenska församling har en egen facebookgrupp för dig som är ung, vuxen och bosatt i Vasa. Gruppen heter Ung vuxen i Vasa svenska församling.

ULänk till Facebookgruppen Ung vuxen i Vasa svenska församlingÖppna länk i ny flik

Det här är en grupp för dig som är ung vuxen och av en eller annan orsak finns i Vasa. Kanske på grund av studier eller arbete. Utbyt tankar och funderingar, fråga och kom med idéer. Vi hoppas att den här gruppen skall nå dig som finns i Vasa och som gärna skulle ha en kristen gemenskap att finnas med i.

församlingspastor
Skolhusgatan 26 A, vån. 3