Äldre kvinna håller sig för huvudet. Texter om fattigdom på ålderns höst.

Gemensamt Ansvar

Vasa svenska församling deltar årligen i Gemensamt Ansvar insamlingen. Genom att ange rätt referensnummer styrs 20 % av intäkterna till Vasa svenska församling.

Vid betalning via nätbanken är vårt referensnummer 305789.
Vid betalning med Mobilepay är vårt nummer 33648.

Intäkterna från insamlingen Gemensamt Ansvar 2021 går till äldre personer i ekonomiskt trångmål både i Finland och ute i världen.

En del av insamlingsintäkterna 2021 används till träning i digitala färdigheter för äldre. En utredning som Gemensamt Ansvar har gjort visar att en betydande del av den äldre befolkningen i Finland marginaliseras till följd av den allt mer omfattande digitaliseringen i samhället.

20 % av insamlingsintäkterna används i vår egen församling för åtgärder som stöder äldre personer i ekonomiskt trångmål eller för diakoniunderstöd.

20 % av insamlingsintäkterna fördelas enligt följande i Finland:

• Hälften till Kyrkans diakonifond för att i samarbete med lokalförsamlingarna ge ekonomisk hjälp till de mest utsatta äldre personerna och höja deras livskvalitet.
  • Andra hälften till Seurakuntaopistos nätverk av folkhögskolor som kommer att ordna kostnadsfri utbildning i digitala färdigheter för mindre bemedlade äldre från och med 2022.

60 % av insamlingsintäkterna används för att hjälpa de värst drabbade i nödsituationer som orsakats av katastrofer och konflikter i utvecklingsländerna. Stödet fokuserar särskilt på de mest utsatta grupperna, äldre och familjer. Kyrkans utlandshjälp ser till att hjälpen når fram.

Länk till Kyrkans utlandshjälps webbsidaÖppna länk i ny flik

Insamlingskonton

Aktia: FI82 4055 0010 4148 41
Nordea: FI16 2089 1800 0067 75
Pohjola bank: FI14 5000 0120 2362 28

Genom att ange referensnummer 305789 styrs 20 % av medlen till Vasa svenska församling.

Mobilepay

Om du betalar med Mobilepay är vårt referensnummer: 33648.

Nätbetalning

Genom att klicka här kommer du till en betalningsblankett på webbenÖppna länk i ny flik

Via blanketten kan du med ett par klick ta dig till din egen nätbank för att göra betalningen.

Insamlingstillstånd: RA/2020/639. På Åland: ÅLR2020/4355.

Mörkhyad kvinna i solen. Text: De äldre i nöd i Finland och i världen behöver din hjälp.

vik. ledande diakonitjänsteinnehavare
Vasaesplanaden 3 E, vån. 2