Gemensamt ansvar

Gemensamt Ansvar 2022

Kampanjen samlar in medel för att hjälpa barn och unga som har det kämpigt
till följd av coronaepidemin i Finland och i världens katastrofområden.

Bidra till min morgondag

Genom insamlingen Gemensamt Ansvar 2022 får barn och unga som drabbats av coronatiden tillgång till trygga vuxna i vardagen. Pandemin har slagit hårt mot barn och unga i Finland och i världens katastrofområden. Genom att donera till insamlingen Gemensamt Ansvar kan du ge den växande generationen en ljusare framtid.

Länk till Gemensamt Ansvar kampanjsidan med mera information om årets insamlingsmålÖppna länk i ny flik

Utomlands:

60 % av insamlingsintäkterna styrs via Kyrkans Utlandshjälp till hjälp i utvecklingsländerna. Utlandshjälpens katastroffond gör det möjligt att starta och genomföra nödhjälpsinsatser i humanitära katastrofer i utvecklingsländerna. Orsakerna till att hjälp behövs är oftast naturkatastrofer (torka, översvämningar, stormar, jordbävningar), politiska konflikter och deras konsekvenser, eller plötsliga olyckor.

I Finland:

20 % av intäkterna blir kvar i den insamlande församlingen, för att användas för insatser för unga som har det svårt och för diakoniunderstöd.

Ytterligare 20 % styrs till föreningen Lasten ja nuorten keskus, som utvecklar bland annat Saapas-verksamheten inom det uppsökande ungdomsarbetet så att de unga har tillgång till fler trygga vuxna i sin vardag. De frivilliga som arbetar inom den riksomfattande verksamheten NettiSaapas söker upp de unga på sociala medier och erbjuder vid behov samtalsstöd. Saapas nyaste verksamhetsform KouluSaapas fokuserar på skolorna och utvecklas i samarbete med dem.

Länk till Kyrkans utlandshjälps webbsidaÖppna länk i ny flik

Vasa svenska församling och Gemensamt Ansvar

Vasa svenska församling deltar årligen i Gemensamt Ansvar insamlingen. Genom att ange rätt referensnummer styrs 20 % av intäkterna till Vasa svenska församling.

Vid betalning via nätbanken är vårt referensnummer 305789.
Vid betalning med Mobilepay är vårt nummer 33648.

Insamlingskonton

Aktia: FI82 4055 0010 4148 41
Nordea: FI16 2089 1800 0067 75
Pohjola bank: FI14 5000 0120 2362 28

Genom att ange referensnummer 305789 styrs 20 % av medlen till Vasa svenska församling.

Mobilepay

Om du betalar med Mobilepay är vårt referensnummer: 33648.

Nätbetalning

Genom att klicka här kommer du till en betalningsblankett på webbenÖppna länk i ny flik

Via blanketten kan du med ett par klick ta dig till din egen nätbank för att göra betalningen.

Insamlingstillstånd: RA/2020/639. På Åland: ÅLR2020/4355.

ledande diakonitjänsteinnehavare
Vasaesplanaden 3 E, vån. 2

Jag är socionom/diakon YH med tilläggsstudier i själavård. Även utbildad arbetshandledare. Jag har många års erfarenhet av diakoniarbete i olika församlingar och även erfarenhet inom barnskyddet och att jobba med ungdomar och deras familjer.