Gerby församlingshem

Tallmarksvägen 3 , 65280 Vasa
044 480 8464 (vahtimestari)

Ingång till fastighet som skymtar bakom en träddunge. På gårdsplanen finns ett stort kors.

Gerby församlingshem passar för kyrkliga förrättningar, klubbverksamhet samt för olika evenemang.

I församlingssalen finns 100 sittplatser, men om bord används ryms där högst 60 personer.

I Vasa kyrkliga samfällighets utrymmen finns på grund av coronaviruspandemin begränsningar för hur många personer som får samlas. Uppgifterna om det maximala antalet personer i de olika utrymmena har sammanställts.

Länk till webbsida med sammanställning över begränsningarna i Vasa kyrkliga samfällighets utrymmen

I salen finns piano och ljudåtergivningssystem. Fastigheten har även ett utdelningskök med kaffe- och matservis.

Längst bak i kyrksalen finns en plats för barn med mjuka mattor, sittdynor och möbler i barnstorlek såsom stolar, bord och ett skåp som fungerar som altare. Där finns leksaker, böcker och målartillbehör.

Parkeringen finns invid församlingshemmet. Rörelsehindrade har beaktats vid planeringen av fastigheten. Fastigheten är utrustad med kameraövervakning.

Gerby församlingshem är ritat av Arkkitehtitoimisto Aitoaho & Viljanen och blev är byggt år 1992. Fasaden totalrenoverades 2011–2012.

Länk till Gerby församlingshems räddningsplan (annan www-sida)

Utrymmesbokningar:

Gerby församlingshem kan bokas för dop och minnesstunder via församlingarnas pastorskanslier.

Länk till Vasa svenska församlings webbsida pastorskansliet
Länk till Vasan suomalainen seurakuntas webbsida kirkkoherranvirasto
Länk till Vähänkyrön seurakuntas webbsida kirkkoherranvirasto

Församlingshemmen kan också bokas för bröllopsfester, kalas och andra evenemang. Dessa bokningar görs via Vasa kyrkliga samfällighets utrymmesbokningar per telefon, e-post eller via en elektronisk utrymmeshyrningsblankett

Telefonbetjäning vardagar kl. 9.30–11.30, tfn 044 480 8403
e-post: vaasan.tilavaraukset(a)evl.fi

Länk till Vasa kyrkliga samfällighets elektronisk utrymmeshyrningsblankett

Handikapptoalett
Toalett
Handikapp

Tallmarksvägen 3, 65280 Vasa

Söndagskola

Söndagsskola i Gerby församlingsgård
ti 1.12 kl. 9.30 -11.00

Tallmarksvägen 3, 65280 Vasa

Små&Stora

En avkopplande och stilla, men social stund för dig som vuxen och en rolig lekstund för ditt/dina barn.