Uppståndelsekapellet

Vörågatan 1 , 65100 Vasa

Begravningsplatsen kontoret betjänar må–fre kl. 8.15–11 och 12–15

Vacker takkupol i sal med kista i. Genom fönstren syns bakomliggande begravningsplats.

Uppståndelsekapellet finns på Nya begravningsplatsen i Vasa. I Uppståndelsekapellet hålls jordfästningar, men även konserter och andakter.

Byggnaden har ritats av arkitekt Juhani Katainen och den blev färdig år 1973. Det finns två kapellsalar i byggnaden, den mindre kapellsalen har sittplatser för 60 personer och den större salen för 140 personer.

Glasväggen i den lilla kapellsalen pryds av konstnärsprofessor Lauri Ahlgrens glasmosaikverk från år 1997.

Orgeln i den lilla kapellsalen har 11 stämmor och orgeln i den stora kapellsalen har 13 + 3 stämmor och de har båda tillverkats av Paschen Kiel Orgelbau GmbH år 2000.

Sommaren 2020 medan det ännu finns bestämmelser om säkerhetsavstånd p.p.a. coronaepidemin rymmer begravningskapellets stora sal 50 personer och lilla salen 40 personer.

Från och med 15.6.2020 är det möjligt att ordna dopkaffe, minnesstunder och övriga familjefester i följande utrymmen:

- Brändö församlingsgårds Stora församlingssal
- Roparnäs kyrkas Stora församlingssal
- Haga prästgård
- Sundom prästgård
- Lillkyro församlingshem

Familjefesterna är privata tillställningar och i dessa kan delta högst 50 personer, om utrymmet tillåter med beaktande av säkerhetsavståndet.

Var och en som ordnar fester i bör i samband med bokningen meddela vem som är festens ansvarsperson. Ansvarspersonen ansvarar för att den tillåtna folkmängden inte överskrids, säkerhetsavstånden hålls, serveringen sköts enligt anvisningarna (till exempel ingen servering från buffébord) och att handhygienen sköts.

Hörselslinga
Handikapptoalett
Toalett
Handikapp

Läge på kartan

lö 31.10 kl. 17.00

Vörågatan 1, 65100 Vasa

Stilla musik i allhelgonatid

Musiktillfälle med orkester och kör.