Haga prästgård

Prästgårdsgatan 2, 65380 Vasa
044 480 8427 (vaktmästare-städare)

Haga prästgård

Den värdefulla byggnaden, ursprungligen byggd 1803, har restaurerats i en omfattande totalrenovering 2009. Här finns klubb- och mötesrum av olika storlek. Byggnaden är den äldsta i Vasa kyrkliga samfällighet, och den inrymmer en festsal med kök samt rum för dagklubbar.

Festsalen rymmer 45–50 personer. Prästgården har även ett mötesrum för 12 personer samt serverings- och utdelningskök. Mat- och kaffeservisen är dimensionerad enligt brukskapaciteten. Prästgårdens samlingslokaler lämpar sig för församlingarnas olika evenemang och för familjefester.

Prästgården är tillgänglig för rörelsehindrade och har handikapptoalett. Fastighetens gård är skyddad och trygg och har en liten parkering.

Fastigheten är utrustad med kameraövervakning.

Utrymmesbokningar:

Haga prästgård kan bokas för dop och minnesstunder via församlingarnas pastorskanslier: Pastorskansliet i Vasa svenska församlingVaasan suomalaisen seurakunnan kirkkoherranvirastoVähänkyrön seurakunnan kirkkoherranvirasto.

Prästgården kan också bokas för bröllopsfester, kalas och andra evenemang. Dessa bokningar görs via Vasa kyrkliga samfällighets utrymmesbokningar per telefon, e-post eller via en elektronisk utrymmeshyrningsblankett.

Telefonbetjäning vardagar kl. 9–11, tfn 044 480 8403
e-post: vaasan.tilavaraukset(a)evl.fi