Haga prästgård

Prästgårdsgatan 2 , 65380 Vasa
044 480 8427 (vaktmästare-städare)

Gårdsplan med gul träbyggnad med rött plåttak.

Den värdefulla byggnaden, ursprungligen byggd 1803, har restaurerats i en omfattande totalrenovering 2009. Här finns klubb- och mötesrum av olika storlek. Byggnaden är den äldsta i Vasa kyrkliga samfällighet, och den inrymmer en festsal med kök samt rum för dagklubbar.

Festsalen rymmer 45–50 personer. Prästgården har även ett mötesrum för 12 personer samt serverings- och utdelningskök. Mat- och kaffeservisen är dimensionerad enligt brukskapaciteten. Prästgårdens samlingslokaler lämpar sig för församlingarnas olika evenemang och för familjefester. Med beaktande av säkerhetsavstånden p.p.a. coronapandemin tar vi in maximalt 10 personer i festsalen i Haga prästgård. I salen intill ryms 4 personer.

Prästgården är tillgänglig för rörelsehindrade och har handikapptoalett. Fastighetens gård är skyddad och trygg och har en liten parkering.

Fastigheten är utrustad med kameraövervakning.

Länk till Haga prästgårds räddningsplan (annan www-sida)

Utrymmesbokningar:

Haga prästgård kan bokas för dop och minnesstunder via församlingarnas pastorskanslier: Pastorskansliet i Vasa svenska församlingVaasan suomalaisen seurakunnan kirkkoherranvirastoVähänkyrön seurakunnan kirkkoherranvirasto.

Prästgården kan också bokas för bröllopsfester, kalas och andra evenemang. Dessa bokningar görs via Vasa kyrkliga samfällighets utrymmesbokningar per telefon, e-post eller via en elektronisk utrymmeshyrningsblankettBlanketten är tillfälligt ur bruk.

Telefonbetjäning vardagar kl. 9.30–11.30, tfn 044 480 8403
e-post: vaasan.tilavaraukset(a)evl.fi

Handikapptoalett
Toalett
Handikapp

må 5.10 kl. 14.00

Prästgårdsgatan 2, 65380 Vasa

Skaparklubb åk 3-6 Haga Prästgård

Välkommen med på Skaparklubb till Haga prästgård! Skaparklubben är för barn i åk 3-6.