Haga prästgård

Prästgårdsgatan 2 , 65380 Vasa
044 480 8427 (vaktmästare-städare)

Gårdsplan med gul träbyggnad med rött plåttak.

Den värdefulla byggnaden, ursprungligen byggd 1803, har restaurerats i en omfattande totalrenovering 2009. Här finns klubb- och mötesrum av olika storlek. Byggnaden är den äldsta i Vasa kyrkliga samfällighet, och den inrymmer en festsal med kök samt rum för dagklubbar.

Festsalen rymmer 45–50 personer. Prästgården har även ett mötesrum för 12 personer samt serverings- och utdelningskök. Mat- och kaffeservisen är dimensionerad enligt brukskapaciteten. Prästgårdens samlingslokaler lämpar sig för församlingarnas olika evenemang och för familjefester.

I Vasa kyrkliga samfällighets utrymmen finns på grund av coronaviruspandemin begränsningar för hur många personer som får samlas. Uppgifterna om det maximala antalet personer i de olika utrymmena har sammanställts.

Länk till webbsida med sammanställning över begränsningarna i Vasa kyrkliga samfällighets utrymmen

Prästgården är tillgänglig för rörelsehindrade och har handikapptoalett. Fastighetens gård är skyddad och trygg och har en liten parkering.

Fastigheten är utrustad med kameraövervakning.

Länk till Haga prästgårds räddningsplan (annan www-sida)

Utrymmesbokningar:

Haga prästgård kan bokas för dop och minnesstunder via församlingarnas pastorskanslier.

Länk till Vasa svenska församlings webbsida pastorskansliet
Länk till Vasan suomalainen seurakuntas webbsida kirkkoherranvirasto
Länk till Vähänkyrön seurakuntas webbsida kirkkoherranvirasto

Prästgårdarna kan också bokas för bröllopsfester, kalas och andra evenemang. Dessa bokningar görs via Vasa kyrkliga samfällighets utrymmesbokningar per telefon, e-post eller via en elektronisk utrymmeshyrningsblankett

Telefonbetjäning vardagar kl. 9.30–11.30, tfn 044 480 8403
e-post: vaasan.tilavaraukset(a)evl.fi

Länk till Vasa kyrkliga samfällighets elektronisk utrymmeshyrningsblankett

Handikapptoalett
Toalett
Handikapp

må 30.11 kl. 13.00

Prästgårdsgatan 2, 65380 Vasa

Skaparklubb åk 3-6 Haga Prästgård

Välkommen med på Skaparklubb till Haga prästgård! Skaparklubben är för barn i åk 3-6.