Brändö kyrka

Kaptensgatan 14–16 , 65200 Vasa
044 480 8464 (vaktmästare), 044 480 8465 (vaktmästare-städare)

Brändö kyrka är öppen vid evenemang och vid övriga tidpunkter enligt överenskommelse.

Gulorange rappad kyrka med brunt plåttak.

I Brändö kyrka firas regelbundet engelskspråkiga gudstjänster. I kyrkan samlas man också till konserter och kyrkliga förrättningar.

Brändö kyrka i jugendstil är ritad av A. W. Stenfors och byggd 1910. Altartavlan ”Kristus i Betania” målades av Alexandra Frosterius-Såltin 1912.

I kyrksalen och på orgelläktaren finns det 400 sittplatser.

I Vasa kyrkliga samfällighets utrymmen finns på grund av coronaviruspandemin begränsningar för hur många personer som får samlas. Uppgifterna om det maximala antalet personer i de olika utrymmena har sammanställts.

Länk till webbsida med sammanställning över begränsningarna i Vasa kyrkliga samfällighets utrymmen

Längst bak i kyrkan finns en plats för barn med mjuka mattor, sittdynor och möbler i barnstorlek såsom stolar, bord och ett skåp som fungerar som altare. Där finns leksaker, böcker och målartillbehör.

Kyrkan har toaletter och handikapptoalett samt ett så kallat brudrum.

Kyrksalen är tillgänglig för rörelsehindrade via ingången till sakristian.

Kyrkan har en orgel med 30 + 1 stämmor (V. Virtanen) samt piano och elpiano. Kyrksalen har ljudåtergivningssystem med mixer och induktionsslinga.

Länk till Brändö kyrkas räddningsplan (annan www-sida)

Utrymmesbokningar:

Brändö kyrka kan bokas för dop, vigsel och begravningar via församlingarnas pastorskanslier.

Länk till Vasa svenska församlings webbsida pastorskansliet
Länk till Vasan suomalainen seurakuntas webbsida kirkkoherranvirasto
Länk till Vähänkyrön seurakuntas webbsida kirkkoherranvirasto

Våra utrymmen kan också bokas för evenemang och konserter. Dessa bokningar görs via Vasa kyrkliga samfällighets utrymmesbokningar per telefon, e-post eller via en elektronisk utrymmeshyrningsblankett