Brändö kyrka

Kaptensgatan 14–16, 65200 Vasa
044 480 8464 (vaktmästare), 044 480 8465 (vaktmästare-städare)

Brändö kyrka är öppen vid evenemang och vid övriga tidpunkter enligt överenskommelse.

Brändö kyrka

I Brändö kyrka firas regelbundet engelskspråkiga gudstjänster. I kyrkan samlas man också till konserter och kyrkliga förrättningar.

Brändö kyrka i jugendstil är ritad av A. W. Stenfors och byggd 1910. Altartavlan ”Kristus i Betania” målades av Alexandra Frosterius-Såltin 1912.

I kyrksalen och på orgelläktaren finns det 400 sittplatser.

Längst bak i kyrkan finns en plats för barn med mjuka mattor, sittdynor och möbler i barnstorlek såsom stolar, bord och ett skåp som fungerar som altare. Där finns leksaker, böcker och målartillbehör.

Kyrkan har toaletter och handikapptoalett samt ett så kallat brudrum.

Kyrksalen är tillgänglig för rörelsehindrade via ingången till sakristian.

Kyrkan har en orgel med 30 + 1 stämmor (V. Virtanen) samt piano och elpiano. Kyrksalen har ljudåtergivningssystem med mixer och induktionsslinga.

Utrymmesbokningar:

Brändö kyrka kan bokas för dop, vigsel och begravningar via församlingarnas pastorskanslier: Pastorskansliet i Vasa svenska församling, Vaasan suomalaisen seurakunnan kirkkoherranvirasto, Vähänkyrön seurakunnan kirkkoherranvirasto.

Kyrkan kan också bokas för evenemang och konserter. Dessa bokningar görs via Vasa kyrkliga samfällighets utrymmesbokningar per telefon, e-post eller via en elektronisk utrymmeshyrningsblankett.

Telefonbetjäning vardagar kl. 9–11, tfn 044 480 8403
e-post: vaasan.tilavaraukset(a)evl.fi