Välkommen och bekanta dig med våra kyrkor

Våra kyrkor erbjuder en plats för stillhet. Det går lika bra att komma till våra kyrkor för gudstjänst som att besöka kyrkan för att bekanta sig med dess arkitektur eller för att be.

Kom och stilla dig inför Albert Edelfeldts altartavla Herdarnas tillbedjan i Trefaldighetskyrkan, hitta Lennart Segerstråles fönstermålning där Jesus tvättar lärjungarnas fötter i Brändö kyrka, charmas av småkyrkan i Dragnäsbäck, förundras över den finländska modernistiska arkitekturen i Roparnäs kyrka, räkna trappstegen upp till Sundom kyrka eller bekanta dig med samfällighetens enda korskyrka som finns i Lillkyro.

Alla kyrkor är öppna vid gudstjänster och evenemang och vid övriga tidpunkter enligt överenskommelse. Trefaldighetskyrkan är dessutom öppen tis–fre kl. 13–15. Sommartid fungerar Trefaldighetskyrkan som vägkyrka och är då öppen tis–fre kl. 10–18.

Våra kyrkor kan bokas för dop, vigsel och begravningar via församlingarnas pastorskanslier: Pastorskansliet i Vasa svenska församlingVaasan suomalaisen seurakunnan kirkkoherranvirastoVähänkyrön seurakunnan kirkkoherranvirasto

Kyrkorna kan också bokas för evenemang och konserter. Dessa bokningar görs via Vasa kyrkliga samfällighets utrymmesbokningar per telefon, e-post eller via en elektronisk utrymmeshyrningsblankett.

Telefonbetjäning vardagar kl. 9.30–11.30, tfn 044 480 8403
e-post: vaasan.tilavaraukset(a)evl.fi