Sundom prästgård

Skutnäsvägen 6 , 65410 Sundom
044 480 8468 (vaktmästare-städare)

Gul avlång prästgård av trä med brunt plåttak. På samma gårdsplan syns en mindre röd träbyggnad.

Den värdefulla prästgårdsbyggnaden från 1877 totalrenoverades i ursprunglig stil 1998–1999 och fasaderna 2011. I anslutning till den stilfulla salen finns ett kök samt rum för möten och servering. Svenska församlingen har även diakonimottagning i prästgården.

Festsalen har 80 sittplatser, piano och ljudåtergivningssystem. Med beaktande av säkerhetsavstånden p.p.a. coronapandemin tar vi in maximalt 30 personer i Sundom prästgård. I festsalen ryms 18 personer och i salen intill 12 personer.

I andra våningen finns det rum för ungdomsverksamhet. Prästgårdens samlingslokaler lämpar sig för församlingarnas olika evenemang och för familjefester. Prästgården är tillgänglig för rörelsehindrade och har handikapptoalett. På gården finns en separat byggnad för dagklubbar för barn.

Fastigheten är utrustad med kameraövervakning.

Parkering finns i närheten av prästgården.

Länk till Sundom prästgårds räddningsplan (annan www-sida) 

Utrymmesbokningar:

Sundom prästgård kan bokas för dop och minnesstunder via församlingarnas pastorskanslier: Pastorskansliet i Vasa svenska församlingVaasan suomalaisen seurakunnan kirkkoherranvirastoVähänkyrön seurakunnan kirkkoherranvirasto.

Prästgården kan också bokas för bröllopsfester, kalas och andra evenemang. Dessa bokningar görs via Vasa kyrkliga samfällighets utrymmesbokningar per telefon, e-post eller via en elektronisk utrymmeshyrningsblankett. Blanketten är tillfälligt ur bruk.

Telefonbetjäning vardagar kl. 9.30–11.30, tfn 044 480 8403
e-post: vaasan.tilavaraukset(a)evl.fi

Handikapptoalett
Parkering
Toalett
Handikapp

Evenemang