Sundom prästgård

Skutnäsvägen 6 , 65410 Sundom
044 480 8468 (vaktmästare-städare)

Gul avlång prästgård av trä med brunt plåttak. På samma gårdsplan syns en mindre röd träbyggnad.

Den värdefulla prästgårdsbyggnaden från 1877 totalrenoverades i ursprunglig stil 1998–1999 och fasaderna 2011. I anslutning till den stilfulla salen finns ett kök samt rum för möten och servering. Svenska församlingen har även diakonimottagning i prästgården.

Festsalen har 80 sittplatser, piano och ljudåtergivningssystem.

I Vasa kyrkliga samfällighets utrymmen finns på grund av coronaviruspandemin begränsningar för hur många personer som får samlas. Uppgifterna om det maximala antalet personer i de olika utrymmena har sammanställts.

Länk till webbsida med sammanställning över begränsningarna i Vasa kyrkliga samfällighets utrymmen

I andra våningen finns det rum för ungdomsverksamhet. Prästgårdens samlingslokaler lämpar sig för församlingarnas olika evenemang och för familjefester. Prästgården är tillgänglig för rörelsehindrade och har handikapptoalett. På gården finns en separat byggnad för dagklubbar för barn.

Fastigheten är utrustad med kameraövervakning.

Parkering finns i närheten av prästgården.

Länk till Sundom prästgårds räddningsplan (annan www-sida)

Utrymmesbokningar:

Sundom prästgård kan bokas för dop och minnesstunder via församlingarnas pastorskanslier.

Länk till Vasa svenska församlings webbsida pastorskansliet
Länk till Vasan suomalainen seurakuntas webbsida kirkkoherranvirasto
Länk till Vähänkyrön seurakuntas webbsida kirkkoherranvirasto

Prästgårdarna kan också bokas för bröllopsfester, kalas och andra evenemang. Dessa bokningar görs via Vasa kyrkliga samfällighets utrymmesbokningar per telefon, e-post eller via en elektronisk utrymmeshyrningsblankett

Telefonbetjäning vardagar kl. 9.30–11.30, tfn 044 480 8403
e-post: vaasan.tilavaraukset(a)evl.fi

Länk till Vasa kyrkliga samfällighets elektronisk utrymmeshyrningsblankett

Handikapptoalett
Toalett
Handikapp

må 30.11 kl. 18.00

Skutnäsvägen 6, 65410 Sundom

Junior åk 1-3 Sundom

Häng med på Junior i höst!
ti 1.12 kl. 19.00

Skutnäsvägen 6, 65410 Sundom