Trefaldighetskyrkans krypta

Kryptan

Kyrkparken 1 , 65100 Vasa
044 480 8460 (övervaktmästare), 044 480 8461 (vaktmästare-städare)

Trefaldighetskyrkan är öppen tis–fre kl. 13–15 och när det ordnas evenemang i kyrkan. Sommartid fungerar Trefaldighetskyrkan som vägkyrka och är då öppen tis–fre kl. 10–18.

En sal utan fönster med många bord i. Golvet är av rött tegel.

Kryptan finns i Trefaldighetskyrkans källarvåning. I salen ryms ungefär 100 personer.

Längst bak i Kryptan finns en plats för barn med mjuka mattor, sittdynor och möbler i barnstorlek såsom stolar, bord och ett skåp som fungerar som altare. Där finns leksaker, böcker och målartillbehör.

Länk till Trefaldighetskyrkans räddningsplan (annan www-sida)

I Vasa kyrkliga samfällighets utrymmen finns på grund av coronaviruspandemin begränsningar för hur många personer som får samlas. Uppgifterna om det maximala antalet personer i de olika utrymmena har sammanställts.

Länk till webbsida med sammanställning över begränsningarna i Vasa kyrkliga samfällighets utrymmen

Utrymmesbokningar:

Kryptan kan bokas för dop, vigsel och begravningar via församlingarnas pastorskanslier.

Länk till Vasa svenska församlings webbsida pastorskansliet
Länk till Vasan suomalainen seurakuntas webbsida kirkkoherranvirasto
Länk till Vähänkyrön seurakuntas webbsida kirkkoherranvirasto

Våra utrymmen kan också bokas för evenemang och konserter. Dessa bokningar görs via Vasa kyrkliga samfällighets utrymmesbokningar per telefon, e-post eller via en elektronisk utrymmeshyrningsblankett

Telefonbetjäning vardagar kl. 9.30–11.30, tfn 044 480 8403
e-post: vaasan.tilavaraukset(a)evl.fi

Länk till Vasa kyrkliga samfällighets elektronisk utrymmeshyrningsblankett

Trefaldighetskyrkan ligger i kyrkparken. Parkering är tillåten för rörelsehindrade på ett reserverat område. Servicekörningar är tillåtna. I övrigt är parkering i kyrkparken inte tillåtet.

Hörselslinga
Handikapptoalett