Författarkväll med Kent Wisti

tors 7.11 kl. 19.00

Trefaldighetskyrkan

Den svenske prästen, författaren och konstnären Kent Wisti pratar om sin nya bok Svartgrundet som bl.a. handlar om skam, skuld och utanförskap.

Svartgrundet är Kent Wistis personliga betraktelser av det samhälle vi lever i. Boken innehåller berättelser och anekdoter från det verkliga livet, men också reflektioner på vad det är att vara människa.

Kent Wisti utgår i boken från Svartgrundet i Jakobstad. Morföräldrarna återkom varje sommar till Finland trots att de bott hela sitt vuxna liv i Småland. Finland är för Kent Wisti mytologiskt, som ett förlorat paradis man kan återvända till. Wisti skriver om den snidade insamlingsbössan Fattiggubben utanför kyrkan, om ensamhet, igenkänning och om att vara otillräcklig, men inte otillhörig. Om hur det största hotet mot kärlek är vår tro på att vi kan prestera oss dugliga.
  • Vuxna Vuxna

Öppna länk i ny flik


Tag kontakt

tf. kaplan, Sundom kapellförsamling
Skutnäsvägen 6
65410 Sundom

Förutom att jag är präst har jag en ämneslärarutbildning inom livsåskådningskunskap, filosofi och religion. Jag har arbetserfarenhet från skolvärlden, småbarnsfostran och från barnskyddet där jag jobbat med ungdomar som har neuropsykiatriska funktionsnedsättningar.