Nyhetslista

Till nyhetslistan

Vaasan kirkon alttaritaulut vaaka_S.jpg

Lunchmusik på en himmelsk rastplats

10.6.2019 11.16

Stig in i kyrkan och ta en annorlunda paus – njut av friden, det vackra och det heliga. Ta med dig lite beskydd i bagaget och fortsätt resan med gott sommarhumör.

Stig in i kyrkan och ta en annorlunda paus – njut av friden, det vackra och det heliga. Ta med dig lite beskydd i bagaget och fortsätt resan med gott sommarhumör.

Trefaldighetskyrkan fungerar som vägkyrka 11.6–9.8.2019 och är öppen tisdagar–fredagar kl. 10–18. En nyhet i Trefaldighetskyrkan i sommar är lunchmusik torsdagar kl. 11–11.20 med början 13.6. Musiken spelas i huvudsak av svenska och finska församlingens kantorer. I början av lunchmusiken håller Trefaldighetskyrkans guide Siiri Ojala en kort tvåspråkig andakt.

Trefaldighetskyrkan betjänar både den finsk- och svenskspråkiga befolkningen i Vasa och är Vasa svenska och finska församlings huvudkyrka. I kyrkan samlas man till gudstjänster, konserter och kyrkliga förrättningar.

Trefaldighetskyrkan är byggd år 1862. Den är ritad av C. A. Setterberg och representerar engelsk nygotik. 

Den värdefullaste målningen i kyrkan är Albert Edelfeldts år 1894 målade altartavla ”Herdarnas tillbedjan”. Till vänster om Herdarnas tillbedjan finns altartavlan ”Den heliga nattvardens instiftande” som är målad av R.W. Ekman 1861. På högra sidan har vi altartavlan ”Jesus gravläggning” som är målad av L. Sparre och blev färdig 1897. 

Tilläggsuppgifter om Trefaldighetskyrkan hittas på sidan vasasvenskaforsamling/kyrkor-och-lokaler/kyrkor/trefaldighetskyrkan

Uppgifter om alla Finlands vägkyrkor finns på sajten tiekirkot.fi/svenska